Dans Prijzen

Genomineerden Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2023

 De Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht brengt actuele ontwikkelingen en uitzonderlijk talent van voor het voetlicht. Deze stimuleringsprijs stelt een met ondersteuning van de Gemeente Maastricht geldbedrag van €25.000,- beschikbaar om de winnaar meer slagkracht te geven in het produceren van zijn ideeën. Het nieuwe werk of creatieproces zal tijdens de daaropvolgende editie van de Nederlandse Dansdagen voor het eerst worden gepresenteerd. 

Genomineerden VSCD Zwanen 2023

De Dansprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Zwanen, zijn als sinds 2003 verbonden aan de Nederlandse Dansdagen en worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala. Een feestelijke avond waarmee tevens het jaarlijkse festival officieel wordt geopend.  

Genomineerden Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2023 

Genomineerden Zwaan meest indrukwekkende dansprestatie 2023 

Genomineerden VSCD Jonge Zwanen 2023

Sinds de jubileum editie van de Nederlandse Dansdagen in 2022 worden de Dansprijzen aangevuld met de uitreiking van de Jonge Zwanen. Net als zijn oudere broer bestaat deze prijs uit twee categorieën waarin onderscheid wordt aangebracht in dansproducties en -prestaties. De Jonge Zwanen zijn op initiatief van het gehele jeugddansveld tot stand gekomen, als erkenning voor de kwaliteit en het innovatieve vermogen van de jeugddans.  

Genomineerden Jonge Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2023 

Genomineerden Jonge Zwaan meest indrukwekkende dansprestatie 2023