Honey Eavis

Nederlandse Dansdagen Prijs Maastricht Jong Publiek 2021

Sjoerd Derine

Choreograaf/theatermaker Honey Eavis ging met de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2021 naar huis. Deze stimuleringsprijzen zijn bedoeld om nieuw en innovatief werk te creëren, waarvan het resultaat volgend jaar tijdens de Dansdagen in première gaat. Dat is dit jaar extra bijzonder, omdat de Dansdagen in 2022 haar 25-jarig jubileum viert. 

Choreograaf/theatermaker Honey Eavis vindt zichzelf een ‘hiphophead’. Ze is gespecialiseerd in zwarte, sociale dansvormen, het werken met grote, diverse groepen en het combineren van hiphop met andere kunstvormen. Uit het juryrapport: “Dit is een blijk van waardering voor de potentie die Honey Eavis toont om met haar hiphopdans voor een jong publiek een stempel te drukken op de Nederlandse jeugddanswereld. De jury is onder de indruk van haar heldere drijfveren. Met haar hiphopdans voor kinderen boort zij een nieuw publiek aan, waarbij ze haar eigen ervaringen verknoopt met de leefwereld van de jonge doelgroep. Bovendien heeft ze als vrouw een voortrekkersrol in de hiphopwereld. De prijs is een erkenning voor haar interactieve en inclusieve manier van werken, die hopelijk nieuwe deuren voor haar opent.”

De jurycommissie bestond naast voorzitter en festivaldirecteur Ronald Wintjens uit journalist/recensent Wendy Lubberding, Rinus Sprong, artistiek directeur De Dutch Don’t Dance Division, choreograaf/artistiek leider Stefan Ernst choreograaf, marketingconsultant Janneke Schmeitz en choreograaf/artistiek leider Josephine van Rheenen.

Nederlandse Dansdagen Prijs Maastricht Jong Publiek 2021 - Honey Eavis

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof