CONTROLE van 155

CONTROLE van 155 (eenvijfvijf en MAAS theater & dans) is genomineerd voor de Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2023

De jury over CONTROLE 

Met CONTROLE, een dertigerscrisis op de loopband, onderzoeken de makers van 155 hun eigenwijs-grappige choreografische stijl verder. De jury is onder de indruk van deze intelligent doordachte, maar haast laconiek uitgevoerde slapstick-act door zes besnorde jongemannen zonder fysieke vrees. In een speelse mix van hiphop-idiomen, filmtrucs en het betere stuntwerk vliegen de kamerplanten én de mannen over de rollende speelvloer. Daarbij gaan de makers de kwetsbaarheid niet uit de weg en tonen ze de veerkracht van de groep. Aantrekkelijk verpakt in kolder, speelplezier en met alle ruimte voor interactie met het publiek, kent CONTROLE volgens de jury een unieke kwaliteit.   

5_Socials_Controle_eenvijfvijf_Maas theater en dans_©Neeltje de Vries.jpg

Over CONTROLE

In CONTROLE  worden de mannen geconfronteerd met een bewegende vloer die ze het gevoel geeft niet ‘in control’ te zijn. Zij geven daarbij antwoord op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Doordansen met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden?   

Verwacht een medley van breakdance, fysieke komedie, livemuziek, film en bizarre humor.