De Châtel Award

Sinds 2001 reikt de stichting Imperium (onregelmatig) een prijs uit voor mensen die een unieke meerwaarde leverden aan de danswereld. Imperium gaf de prijs in 2018 opnieuw vorm, onder de naam De Châtel Award. Tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala 2018 is voor het eerst de De Châtel Award uitgereikt. 

Meer over de prijs

Sinds 2001 reikt de stichting Imperium (onregelmatig) een prijs uit. In eerste instantie was dat de Mirjam Bos prijs (ter ere van deze te vroeg overleden choreografe), voor mensen die een unieke meerwaarde leverden aan de danswereld. Later werd de prijs bekend als ITs Krisztina de Châtel Award voor de beste afgestudeerde choreograaf van een Nederlandse dansopleiding. Imperium gaf de prijs in 2018 opnieuw vorm, onder de naam De Châtel Award. Tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala 2018 is voor het eerst de De Châtel Award uitgereikt. Ter gelegenheid van De Châtel’s 75ste verjaardag gaf Krisztina de Châtel de prijs aan Florentina Holzinger.

Holzinger maakte de afgelopen jaren indruk met haar explosieve en sterk fysieke performances. Via haar radicale lichamelijkheid levert zij stevige kritiek op de westerse consumptiemaatschappij.

winnaar_chatel_award_is_bekend__0.jpg