The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
GROOVE

Tijdens Groove smelten funk, soul, hiphop en house heerlijk samen in handen van dit achttal.

Tijdens dit swingende dansconcert duiken The Ruggeds en Ghetto Funk Collective 50 jaar terug in de tijd naar de era van James Brown, Aretha Franklin & Marvin Gaye. Ze nemen je mee op een reis door de evolutie van Funk & Soul naar HipHop, House en alles daartussenin.  

In GROOVE bouwt deze mix van dansende muzikanten en muzikale dansers een feestje op het podium. Deze twee top danscrews van Nederlandse bodem toeren met hun skills over de hele wereld. The Ruggeds werden onlangs zelfs nog Wereldkampioen Breaking. 

Dus dress to impress en trek je beste outfit aan voor deze Night Out On The Town vol live-muziek, improvisatie en spectaculaire dansmoves, waar de Soul Train geen eindhalte kent. En tijdens de afterparty in de foyer van Theater aan het Vrijthof zal Leroy Rey aka El Rey zijn visie op de wortels van hiphop laten horen. 

Over The Ruggeds
The Ruggeds streven ernaar om zichzelf altijd uit te dagen in het theater en hun publiek te verrassen. De ene keer met een knallende show waar je bloed sneller van gaat stromen zoals Adrenaline, of juist in een intieme setting zoals bij State Shift. Naast dat ze al jaren bekend zijn in de battle scene, krijgen ze ook in het theater steeds meer erkenning. 

‘’The Ruggeds hebben Hip Hop dans van Nederlandse bodem op de kaart gezet.’’ - Juryrapport Charlotte Köhler Prijs 2020. 

‘’Telkens verrassend’’. - Juryrapport voor De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie’ van 2022. 

Ze blijven dicht bij zichzelf, putten hun inspiratie altijd uit Hip Hop en straatcultuur en proberen dit zonder compromis een plaats te geven in het theater. Ook GROOVE beloofd weer een verrassende show te worden. Zeker een bezoek waard. 

Over Ghetto Funk Collective
Tegenwoordig een dynamische en eclectische gemeenschap. Met een passie voor het creëren en delen van dans, muziek en kunst die mensen in beweging brengt, is  Ghetto Funk Collective uit Amsterdam een groep creatieve individuen die familie zijn geworden - om een unieke beweging, geluid en ervaring te creëren binnen hun wederzijdse liefde voor de funkcultuur. Niet alleen als muziekgenre, maar het omarmen van de levensstijl en het gevoel ervan. Ze vertegenwoordigen de geest van funk in de 21e eeuw en zijn al snel een van de meest invloedrijke krachten in de wereldwijde funkscene geworden. Over het algemeen is het Ghetto Funk Collective een unieke en innovatieve groep die de grenzen van funkdans en -muziek verlegt. Met hun aanstekelijke energie en toewijding om een positieve impact te maken, zullen ze zeker nog jaren voor opschudding zorgen in de wereldwijde industrie. 

Credits
Titel: GROOVE 
Ondertitel: Music making Dancers turning  up the Funk 
Producent: The Ruggeds 
Muziek: Jessy ‘FORTBEIGE’ Kemper, Alexander ‘Shield Beats’ Henriksen 
Choreograaf: Ruben ‘Chi’ Verhoeven 
Cast: Lucinda Wessels, Rico ‘Griimsen’ Coker, Sammy Huijts, Virgil ‘Skychief’ Dey, Roche Apinsa, Alexander ‘Shield Beats’ Henriksen, Jessy ‘FORTBEIGE’ Kemper, Ruben ‘Chi’ Verhoeven 
Regie: Niek Traa 
Grafisch design: Franky Sticks 
Licht en Decor: Ido Koppenaal 
Kostuums: Jinko Joshu 
Website: www.theruggeds.com/groove 

calendar_month check_circle
 • zondag 6 oktober
 • 15:00 - 16:10
location_on
accessibility
 • Toegankelijkheid
 • Alle leeftijden
 • Language no problem
 • Rolstoelgebruiker
 • Slecht ter been
confirmation_number
 • Tickets
 • 1e Rang €27,50
 • 2e Rang €22,50
 • CJP/<30 jaar: € 12,50
Scene foto GROOVE première - Photo by Emile Vrolijk (14).JPG
Scene foto GROOVE première - Photo by Emile Vrolijk (2).JPG
slinger-visualisatie