Pia Meuthen | Panama Pictures
Tipping Point

Een enerverende voorstelling waarin zes dansers de zwaartekracht trotseren en uitdagen.

Tipping Point is een adembenemende balans-act waarin zes performers de confrontatie aangaan met een groot, nauwelijks te bedwingen halfrond object.  
 
Het object oogt als een afgebroken deel van een scheepswrak of een stuk ruimteafval. Zodra de zes het beklimmen, kantelt het en moeten ze onmiddellijk reageren om zich staande te houden. Die instabiliteit versterkt zowel hun kwetsbaarheid als de afhankelijkheid van elkaar; elke beweging heeft invloed, op het object en op elkaar. 
 
De performers gaan op zoek naar evenwicht – van het object en van hun onderlinge verhoudingen –, maar ontdekken dat ze daarbij genadeloos tegen de grenzen van hun individuele vrijheden botsen. Alleen door zich over te geven aan de wetten van de zwaartekracht én elkaar kunnen ze het object bespelen en overeind blijven. Alleen door samen te werken kunnen ze voor heel even de perfecte balans en controle vinden.  

Tipping Point is een uitdagende voorstelling over afhankelijkheid, wisselende machtsverhoudingen en grote oncontroleerbare elementen. Met een unieke, krachtige taal op het grensvlak van dans en acrobatiek, vol van risico's, weet Panama Pictures ermee de toeschouwers op het puntje van hun stoel te houden.  

Tipping Point is een coproductie van Panama Pictures, LOFFT – DAS Theater (Leipzig) en Strijbos & van Rijswijk

Panama Pictures
Panama Pictures maakt zintuiglijk theater met een heel krachtige, soms ronduit spectaculaire maar toch verfijnde bewegingstaal, waarin dans en acrobatiek als vanzelfsprekend in elkaar overvloeien. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toeschouwers te raken met de menselijke uitstraling van het geheel. Ze toont werelden die herkenbaar zijn voor de toeschouwer maar ook altijd ruimte bieden voor eigen interpretatie.  

In het werk van Panama Pictures gaat de beweging een uitdagende dialoog aan met architectonische decors. De door vaste vormgever Sammy van den Heuvel gecreëerde objecten en ruimtes bepalen niet alleen de sfeer maar vormen ook een uitdaging, belemmering en beweegreden voor de performers, die er de grenzen opzoeken van wat mogelijk is. Je voelt als toeschouwer de impact van de bewegingen en het risico dat de performers nemen. Hier staat iets op het spel. 

Credits
Choreografie: Pia Meuthen 
Dans en acrobatiek: Tarek Rammo, Francesco Barba, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Arvi Yrjölä, Candela Murillo 
Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta 
Decorontwerp: Sammy van den Heuvel 
Kostuumontwerp: Sanne Reichert 
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg 
Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Janssen 
Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong 

calendar_month check_circle
 • zaterdag 5 oktober
 • 20:30 - 21:30
   • zaterdag 5 oktober
   • 20:30 - 21:30
   • zondag 6 oktober
   • 11:30 - 12:30
  andere data
location_on
accessibility
 • Toegankelijkheid
 • Language no problem
 • Rolstoelgebruiker
 • Slecht ter been
confirmation_number
 • Tickets
 • Ticket €18,50
PP Tipping Point hi-res_1_Teis Albers.jpg
Panama Pictures_Tipping Point_Teis Albers_0E8A9709.jpg
slinger-visualisatie