Nederlandse Dansdagen Panelgesprek

De legacy van de sector. Gezamenlijk zorgdragen voor de dansarchieven

Kijk hier het Panelgesprek van zaterdag 1 oktober terug. 

De Nederlandse Dansdagen draagt op allerlei manieren bij aan de ontwikkeling van het bijzondere danslandschap in ons land. Onder meer brengen wij professionals en publiek bij elkaar voor kennisdeling over de belangrijke onderwerpen van dit moment. 

Het thema van dit Panelgesprek is, De legacy van de sector. Gezamenlijk zorgdragen voor de dansarchieven

Rondom elke productie wordt er archiefmateriaal aangemaakt. Om een productie te kunnen hernemen of om meer context te geven aan de voorstellingen. Vaak pakt elk gezelschap/maker dit op hun eigen manier aan. Welke lessen kunnen we leren van elkaar? En welke uitdagingen kunnen we als sector gezamenlijk oppakken? Zodat we daarmee kennis en middelen met elkaar delen en het wiel niet opnieuw uitvinden.

Vijf makers gaan in gesprek met de sector over hoe we gezamenlijk kunnen optrekken om de archieven van de dans te bewaren en beschikbaar te stellen. Om de rijke legacy van de Nederlandse dans een podium te geven. Ze vertellen daarbij over wat zij aan het archief doen en waarom, waar ze tegenaan lopen en denken na over hoe een gezamenlijk aanpak eruit kan zien.

Aan tafel zitten Nicole Beutler, Manuel Segond von Banchet, Joris Jans (Introdans), Bart Deuss (Don’t Hit Mama), Sheree Lenting (choreograaf) en Guido Jansen (Podiumkunst.net). Het gesprek wordt gemodereerd door Annette Embrechts.

Dit panelgesprek wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Nederlandse Dansdagen en Podiumkunst.net. Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Het einddoel is een integraal en toegankelijk digitaal overzicht van het Nederlandse podiumkunst-erfgoed, dat de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend maakt en een inspiratiebron voor makers van nu en de toekomst kan vormen.

Meer informatie over Podiumkunst.net:

https://www.podiumkunst.net/over-ons

Nederlandse Dansdagen Panelgesprek | Dansarchieven

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Prins Bernhard Cultuurfonds logo Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof