ND-podcast

Kom alvast in de stemming met de ND-podcast ‘Van straat naar podium, 25 jaar hiphop danstheater’, vanaf 4 september te beluisteren. Gepresenteerd door dans- en theaterjournalist Charissa Promes worden er gesprekken gevoerd met grondleggers van hiphop in Nederland en horen we hoe het genre zich ontwikkelde tot een kunsttaal.

ND-Podcast: Van straat naar podium, 25 jaar hiphop danstheater

In de ND-podcast ‘Van straat naar podium, 25 jaar hiphop danstheater’ blikt de Nederlandse Dansdagen met een aantal grondleggers van hiphop in Nederland terug op de gouden tijd toen hiphop net in opkomst was en hoe het zich verder ontwikkelde naar een kunsttaal.

In de 1e aflevering, op maandag 4 september, gaat Charissa Promes in gesprek met Nita Liem en Bart Deuss van het voormalig hiphop dansgezelschap Don’t Hit Mama. De 2e aflevering, met Gouden Zwaan winnaar uit 2022 Lloyd Marengo, gaat online op maandag 11 september. Op maandag 18 september lanceren we aflevering nummer 3 met Marco Gerris, regisseur en artistiek leider van ISH Dance Collective. En we sluiten de serie af op maandag 25 september met Alida Dors.
De aflevering zijn daarna altijd nog terug te luisteren via onze website.