Oproep juryleden Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht

De Nederlandse Dansdagen is opzoek naar professionals uit de culturele sector die het jurypanel van de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht komen versterken. 

2 september 2023

Oproep juryleden

De Nederlandse Dansdagen is opzoek naar professionals uit de culturele sector die het jurypanel van de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht komen versterken. Ben jij werkzaam in de cultuursector? En zet jij je expertise en kennis op het gebied van dans graag in om veelbelovende choreografen een kans te bieden nieuw en innovatief werk te maken? Dan zijn we opzoek naar jou.  

Om de samenstelling van de jury breed te houden zijn wij op zoek naar drie nieuwe juryleden; twee personen vanuit het volwassen dansveld en een vanuit de jeugddans. 

Over de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht

De Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht brengt actuele ontwikkelingen en uitzonderlijk talent van voor het voetlicht. Deze stimuleringsprijs stelt een, met ondersteuning van de Gemeente Maastricht, geldbedrag van € 25.000,- beschikbaar om de winnaar meer slagkracht te geven in het produceren van zijn ideeën. Het nieuwe werk of creatieproces zal tijdens de daaropvolgende editie van de Nederlandse Dansdagen voor het eerst worden gepresenteerd.  

InnovatiePrijs_Winnaar_SimonBus_FotograafSjoerdDerine.jpg

Wat je gaat doen

Nadat de nominatietermijn is gesloten krijgen de juryleden een document met een overzicht van alle geldige inzendingen. Hieruit worden tijdens een online vergadering drie genomineerden geselecteerd. De selectie vindt online plaats op 4 april 2024. De genomineerden worden in diezelfde maand bekendgemaakt. Op 6 juni 2024 pitchen de genomineerde makers hun plan voor het nieuw te creëren werk aan de jury in Maastricht. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala (3 oktober 2024). (Data nog onder voorbehoud). 

De verwachte tijdsinvestering is 14 uur. 

Om zitting te kunnen nemen in de jury is aanwezigheid tijdens de online selectie en de pitches in Maastricht verplicht  

Wat wij bieden

Het jurylidmaatschap geldt, in verband met continuïteit, voor een periode van 4 jaar. We ontvangen je graag tijdens De Nederlandse Dansdagen in Maastricht en vergoeden de gemaakte reis- en verblijfkosten in Maastricht. Het jurylidmaatschap betreft een onbezoldigde functie. 


Contactinformatie 
Stuur je motivatie en CV vóór 15 oktober 2023 t.a.v. Ilona van den Brekel naar Ilona@nederlandsedansdagen.nl. Heb je vragen, dan kun je altijd bellen naar het kantoor van de Nederlandse Dansdagen: 043 – 303 00 30.