Dans op de Cruyff Courts

01 januari 2012 - 31 december 2012

Dans op de Cruyff Courts
Dans en spel troffen elkaar op de Maastrichtse Cruyff Courts, een project van de Nederlandse Dansdagen en voetbalvereniging MVV Maastricht i.s.m. Kumulus/Kaleidoscoop.

Dans op de Cruijff Courts werd georganiseerd om een publiek dat niet vanzelfsprekend met dans in aanraking komt van dans te laten genieten. Dit project startte met workshops aan kinderen van groep zeven en acht op scholen in de wijk, waarin zij kennis maakten met de beginselen van dans, uitgaande van dat wat de kinderen al kunnen en doen. Denk hierbij aan rennen, draaien en springen. De workshops stonden onder leiding van choreograaf Erik Kaiel, die moderne dans combineert met free running en parcours. Vervolgens stonden Kaiel en zijn dansers met voetballers van het 1e elftal van MVV Maastricht gedurende enkele weken op de Cruyff Courts. Samen met de kinderen verkenden zij een nieuwe bewegingsvorm waarin dans en voetbal samenkwamen. De meest getalenteerde kinderen werden beloond met een training bij MVV Maastricht en een serie danslessen bij Kumulus, het Centrum voor Kunstzinnige Vorming in Maastricht.

Het project werd ondersteund in de Plusregeling Cultuurparticipatie en won in 2013 de Gouden C. Een prijs voor een door het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteund project dat je Mee Moet Maken.