Wilt u tickets bestellen? Dat kan via Theater aan het Vrijthof.
Hier vindt u informatie over de beschikbaarheid van kaarten.
Voorstelling
A Taste of Act Your Age
Mor Shani, Giulio D'anna, Alexis Vassiliou
€ 10,-

In dit tweede jaar van de Dansdagen Satellite Act Your Age, werken negen choreografen in Italië, Cyprus en Nederland aan nieuw werk met het verouderende lichaam en de oudere mens als inspiratiebron. In het Act Your Age Festival in december gaan de voorstellingen in première, maar nu zijn er al korte duetten te zien in deze bijzondere route.

M'AMA, Giulio D’Anna
Moeder en dochter gebruiken elkaar als een spiegel. De één kijkt naar haar verleden, de ander kan haar toekomst zien. Miljoenen woorden, handelingen en blikken zijn verknoopt in een oneindig breiwerk, dat zich elke dag blijft uitbreiden. M’AMA is een voortzetting van D’Anna’s onderzoek naar generatie- en familiebanden. Eerder stond hij in Parkin’son zelf met zijn vader op het podium.

Please Be Gentle, Alexis Vassiliou
Please be gentle is Alexis Vassiliou’s eerste voorstelling in een serie creaties over de belichaming van plezier. In dit duet doen twee mannen een poging om in contact te blijven met een onwillekeurige lichamelijke reactie die we allemaal kennen; de rilling. Door het uitvoeren en vasthouden van vijf posities, waarin hun lichamen langzaam met elkaar verweven raken, bevragen zij onze persoonlijke ervaring van intimiteit, genot en gelukzaligheid.

Love-ism film | It will end with tears, Mor Shani
In een haast schuchtere compositie verkennen twee mannen enerzijds variaties in het zorgen voor elkaar en anderzijds de essentie van pure wederkerigheid. Ze lopen in deze zoektocht op een dunne scheidslijn tussen broederliefde en erotische liefde, elkaar leidend en volgend in een manifestatie van ware liefde waarin heiligheid en zonde dicht bij elkaar liggen.

Workshop
Een van de Italiaanse deelnemers aan Act Your Age, Silvia Gribaudi, geeft in de week voorafgaand aan het festival, in samenwerking met C-mine, een workshop in Genk voor mensen van alle leeftijden, die niet voldoen aan het slankheidsideaal. Vaak ligt in de maatschappij de focus op een strak lichaam, ongeacht welke leeftijd. Maar hoe voel je je als je lichaam zijn strakheid verliest?

A Taste of Act Your Age is op het festival meerdere malen te zien. Op zaterdag 5 oktober om 10.30 uur, 13.15 uur en om 15.00 uur.

Credits

M'AMA
Choreograaf: Giulio D'anna
Dansers: Mees Borgman, Nanette Kuijpers
Muziek compositie: Maarten Bokslag

Please be gentle
Choreograaf: Alexis Vassiliou
Dansers: Fabian Holle, Jan van Opstal
Dramaturgie: Merel Heering

Love-ism film | It will end with tears
Concept en Choreografie: Mor Shani
Film: Paul Sixta
Performers: David Krugel, Simon Versnel
Artistiek management: Shiran Shveka
Artistiek advies: Anne-Marije van den Bersselaar, Renée Copraij, Kristin de Groot
Productie: Love-ism is een Dansateliers Rotterdam productie in samenwerking met ICK Amsterdam. Co geproduceerd door Frascati producties, Act your Age (EU) en SKVR.