Nieuws

Act Your Age, jaar 2

Het eerst jaar van het Europese project Act Your Age heeft veel beweging ontlokt! Een groep choreografen en wetenschappers deed samen met oudere dansers zowel in als buiten de studio onderzoek. Diverse spraakmakende ouderenprojecten werden bezocht en de dominante beelden in relatie tot ouder worden en het oudere lichaam werden kritisch onder de loep genomen.

Een inspirerende tijd, die nieuwe inzichten opleverde. In dit tweede jaar van het project zullen negen choreografen een maand lang werken aan een korte voorstelling waarin de oudere danser een prominente rol zal spelen.  Uit Cyprus werken choreografen Lia Haraki, Evie Demitriou en Alexis Vassiliou, uit Italië Silvia Gribaudi, Marco D’Agostin en Chiara Frigo en uit Nederland Mor Shani, Arhur Rosenfeld en Giulio D’Anna mee aan dit bijzondere project.

Het project zal in december 2013 afsluiten met het Act Your Age Festival. Een festival met voorstellingen,  dansworkshops, werksessies en exposities rondom het oudere lichaam. Wil je op de hoogte blijven van de voorstellingen die er gemaakt worden, volg het project dan via www.actyourage.eu, op facebook of twitter.