Nieuws

Makers Distinguished Dreams #3 bekend

Singer-songwriters Marike Jager, Dichter en Chai Blaq en choreografen Shailesh Bahoran, Hilde Elbers en Jesús de Vega gaan samen de studio in. Komende maanden zoeken zij de grenzen van hun disciplines op in het kader van het innovatieve Distinguished Dreams #3. De Nederlandse Dansdagen werkt voor dit unieke festivalproject samen met het Rotterdamse Motel Mozaïque Festival en het Maastrichtse poppodium De Muziekgieterij. Het resultaat van deze spannende samenwerking, een aantal bijzondere dans-popsongs waarin popmuziek en dans op unieke wijze samensmelten, is voor het eerst te zien op 7, 8 en 9 oktober 2016 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen. Begin 2017 volgt een tour langs diverse Nederlandse zalen en festivals.

Shailesh Bahoran en Marike Jager
Choreograaf Shailesh Bahoran gebruikt hiphop als basis en laat zich inspireren door moderne en traditionele Hindoestaanse dans. Zijn dans kenmerkt zich door originaliteit en expressie. Hij werkte samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama en Het Nederlands Symfonieorkest en is op dit moment verbonden aan dansgezelschap ISH. Bahoran werkt in Distinguished Dreams #3 samen met de nationaal bekende singer-songwriter Marike Jager, die haar eerste noten als muzikant zong en speelde op de podia van haar studentenstad Maastricht. Zij won de Grote Prijs van Nederland en heeft reeds vier albums op haar naam staan. Ze creëert intieme liedjes die ze verhalend en theatraal deelt met haar publiek.

Hilde Elbers en Dichter
Choreografe Hilde Elbers danste de afgelopen jaren bij Conny Janssen Danst, Galilli Dance en T.r.a.s.h.. Nu creëert zij haar eigen werken, die worden gekenmerkt door een intense en krachtige bewegingstaal. In haar choreografieën fileert ze de psyche en legt hiermee de menselijke kwetsbaarheden bloot. In Distinguished Dreams #3 werkt Elbers samen met woordkunstenaar Dichter (Ferewe van Vugt). Deze van origine uit Ethiopië afkomstige en in Nederland opgegroeide singer-songwriter produceert hiphopmuziek. Voor zijn eclectische, veelgeprezen debuutalbum Nieuw Leven werkte de jonge artiest samen met beeldende kunstenaars en ontwerpers.

Jesús de Vega en Chai Blaq
De in Spanje geboren choreograaf Jesús de Vega is als gastkunstenaar verbonden aan ICKamsterdam. Zijn organische choreografieën bevatten een fysieke complexiteit en een opvallende emotionele ondertoon. In Distinguished Dreams #3 vormt hij het derde duo met de Nederlands, Congolese multi-instrumentalist Chai Blaq (Michelle N’Toumba). Chai Blaq studeerde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en speelde de afgelopen jaren in diverse bands. Haar muziek wordt vaak getypeerd als een mix tussen R&B en meer elektronische stijlen als dubstep en trap met een freaky Afro-Europese sfeer.

Première
Festival de Nederlandse Dansdagen / 7, 8 en 9 oktober / Maastricht

Bekijk hier het volledige persbericht.