Nieuws

Oproep aan het dansveld!

Wie winnen de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017 en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017 en gaan in 2018 met een nieuw werk tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première? De winnaars van deze belangrijke stimuleringsprijzen voor choreografietalent worden bepaald door de experts uit het Nederlandse dansveld.

Prijzen
De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een landelijke stimuleringsprijs voor een talentvolle en veelbelovende maker. Met de prijs van € 12.000,- kan de winnaar een nieuw werk initiëren. Nieuw dit jaar is de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek, die als doel heeft een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een jong publiek in Nederland. Met het bedrag van € 10.000,- kan de winnende maker zijn of haar ideeën voor een nieuw werk voor een publiek tussen de 4 en 18 jaar realiseren.

Nomineren
De Nederlandse Dansdagen roept voor beide prijzen dansgezelschappen, productiehuizen, dansprogrammeurs, dansacademies en dansrecensenten op om hun nominaties in te sturen. Welke choreografen verdienen het om in aanmerking te komen?

Laat het ons weten door vóór 28 mei 2017 een mail met korte motivatie te sturen naar info@nederlandsedansdagen.nl

Belangrijk criteria bij nomineren zijn dat de choreografen al een aantal in het oog springende projecten hebben gerealiseerd, maar nog geen structurele subsidie ontvangen. Zowel choreografen die zelfstandig producties maken, als choreografen die werk creëren bij gezelschappen kunnen worden voorgedragen. Een voorwaarde is wel dat zij al enige tijd in Nederland werkzaam zijn. Ook choreografen die in eerdere jaren zijn voorgedragen, mogen opnieuw meedingen naar de prijs. Begin juni maken wij de genomineerden bekend.

De drie genomineerder choreografen worden uitgenodigd om een conceptplan voor een nieuw werk te presenteren aan een commissie. De commissies zullen na dialoog met de makers over hun artistieke plan de winnaars kiezen.

Lees hier meer over de prijzen.