Nieuws

Siri loves me

Katja Heitmann is begonnen. Tijdens festivaleditie 2016 won ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor het nieuw te creëren werk Siri loves me. Deze week kwam de talentvolle choreograaf bij ons langs op kantoor en presenteerde ze tijdens een feestelijke kick-off haar plan voor de stadschoreografie. 

Heitmann wordt geïnspireerd door de invloed van alledaagse digitale technologieën op de samenleving en botst daarmee op vragen over identiteit van het menselijke lichaam. Het bevragen van wat realiteit is, is de rode lijn in haar werk. Met Siri loves me zal Heitmann haar bewegingstaal, gekenmerkt door volledige controle over het lichaam, verder uitdiepen. Ze schetst een groep van vijftig jonge performers die emotieloos, maar tranend en vertraagd bewegend het centrum van Maastricht opschudden met verstilling.

In februari startte ze haar onderzoek al met de jonge dansers van Vooropleiding Dans Tilburg. Nu gaat ze door naar de Opleiding Dans Maastricht. Wij kunnen na deze spannende presentatie niet wachten Siri loves me te zien tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen 2017.