Nieuws

Jubilerende Krisztina de Châtel tijdens de Dansdagen


The Third Space
The Third Space presenteert een selectie van De Châtel’s werken én een nieuwe installatie van de choreografe, speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. De Châtel staat bekend om haar verkenning van de wisselwerking tussen ruimte en lichaam. De ruimtes waar haar dansen plaatsvinden zijn hierdoor vaak net zo belangrijk als de dansen zelf. Door een selectie van haar meest emblematische werken, heroverwogen door de lens van de ruimtelijke theorie van de postmoderne geograaf Edward W. Soja, wil The Third Space nieuwe inzichten verschaffen in De Châtel's unieke artistieke visie en choreografisch oeuvre. Met de toevoeging van een nieuwe installatie van De Châtel zelf, speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling, wil de tentoonstelling bovendien inspireren om nieuwe manieren van denken over dans door een alternatief raamwerk voor te stellen.

Gedurende de loop van de expositie zullen er diverse lezingen en activiteiten worden georganiseerd, waaronder het rondetafelgesprek (un)building Archives op zaterdag 13 oktober van 10.30 tot 12.00 uur.

Châtel Award
Tijdens de Nederlandse Dansdagen wordt de Krisztina de Châtel Award uitgereikt door Stichting Imperium. Imperium beheert het complete choreografisch oeuvre van Krisztina de Châtel en ondersteunt jonge, eigenzinnige dansers en dansmakers, financieel en artistiek. Met de Châtel Award gaat een bedrag gemoeid van 10.000 euro. De helft daarvan gaat naar de winnaar en de andere helft naar een beeldend kunstenaar, die door de winnaar wordt gekozen. De winnaar levert bovendien een bijdrage aan de Nederlandse Dansdagen 2019.

 

Data:
Tentoonstelling/Installatie The Third Space
Zo 9 september t/m zo 14 oktober 2018, van 12.00 – 17.00 uur 
Bureau Europa, platform voor architectuur en design in Maastricht

Prijsuitreiking Krisztina de Châtel Award
Tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala
Vr 12 oktober 2018, 20.30 uur, Theater aan het Vrijthof

Thron van Krisztina de Châtel - VA Wölfl - Patricio Wang
Za 13 okt 2018, 19.00 uur, AINSI Zaal, Maastricht (start reprise-tournee)