Nieuws

Per 01 januari 2019 wordt Martine van Dijk de nieuwe zakelijk leider bij Festival de Nederlandse Dansdagen. Daarmee volgt zij Marc Meijer op die sinds 2017 als zakelijk leider ad interim verbonden was.

Ronald Wintjens, algemeen directeur is blij met haar komst; ‘We kijken met enorm enthousiasme uit om samen met Martine verder te werken aan de uitbreiding van het festival en aan het bouwen van een toekomstbestendige organisatie. Met haar jarenlange ervaring in het dansveld weet ze als geen ander hoe de dans kwalitatief te produceren, talentontwikkeling te ondersteunen en hoe dans in een maatschappelijke context kan voorzien.'

Van Dijk studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze startte haar carrière als productieleider bij Korzo en DansWerkPlaats Amsterdam waarna ze haar carrière vervolgde als directeur bij de DaCi conferentie 2006 en later als zakelijk leider en vervolgens directeur Cultuureducatie & Participatie bij het Holland Dance Festival. 

Van Dijk; 'De Nederlandse Dansdagen volg ik al heel lang. Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring van het dansveld in te zetten om de ambities van het festival te realiseren. In de missie van Festival de Nederlandse Dansdagen zie ik mijn eigen professionele ambitie gespiegeld. Samen met het team wil ik graag werken aan een organisatie die met haar programma’s goed is aangesloten op de ontwikkelingen en dans ontsluit voor iedereen.'

Festival de Nederlandse Dansdagen stelt jaarlijks in het eerste weekend van oktober het erfgoed, de actualiteit en de toekomst van de Nederlandse dans centraal. Ze reikt de belangrijkste dansprijzen uit waaronder de Zwanen, ook wel de Oscars van de Nederlandse Dans genoemd, als ook prijzen die gericht zijn op het stimuleren van talentvolle choreografen. Het festival biedt vanuit haar eigen werkplaats, talentontwikkelingstrajecten aan, voor zowel jonge als mid-career makers en ontwikkelt projecten die nieuwe publieksgroepen aanspreekt en dans in een sociaal maatschappelijke context plaatst. Van klassiek ballet tot urban en van avant-garde tot moderne dans, tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen worden de meest indrukwekkende voorstellingen getoond van zowel onze iconen als prikkelende opkomende choreografen.