Nieuws

Nominaties Festivalprijzen Nederlandse Dansdagen 2018 bekend

De nominaties voor de Festivalprijzen zijn bekend! Ieder jaar nodigt de Nederlandse Dansdagen professionals uit het dansveld om veelbelovende choreografen voor te dragen voor deze prijzen. De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018: Igor Vrebac, Dario Tortorelli en Dunja Jocic. De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018: Cunsong Xu, 155 en Cie. Woest. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdagavond 12 oktober 2018.

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een landelijke stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent dat (nog) geen structurele subsidie ontvangt. Met de prijs van € 10.000,-, die beschikbaar gesteld wordt door Gemeente Maastricht, kan de winnende maker een nieuw werk initiëren en ontwikkelen. Genomineerde Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Deze prijs heeft een waarde van € 10.000,- met als doel een bijdrage te leveren aan de innovaties van dans voor een publiek van 4 en 18 jaar in Nederland.

De voorstelling R*E*D*O van Shailesh Bahoran, winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017 en de voorstelling Papier (3+) van Gaia Gonnelli, winnaar van de Prijs Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017 zullen tijdens dit festival in première gaan.

Lees hier het volledige persbericht.