Nieuws

Oproep nominaties prijzen

Wie winnen de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2018 en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018? Stuur uw nominatie in vóór 28 mei 2018!

Als professional uit het Nederlandse dansveld kunt u nominaties insturen voor twee prijzen, die op vrijdag 12 oktober tijdens de 21e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen uitgereikt zullen worden. Beide prijswinnaars worden bepaald door u, dansexperts uit het Nederlandse dansveld en krijgen met de prijs de mogelijkheid een nieuwe werk te creëren dat tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen 2018 in première gaat. 

Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 
De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een landelijke stimuleringsprijs voor een talentvolle en veelbelovende maker. Met de prijs van € 12.000,-, beschikbaar gesteld door de Gemeente Maastricht, kan de winnende maker een nieuw werk initiëren en ontwikkelen. Onder andere Loïc Perela, Katja Heitmann en Shailesh Bahoran gingen de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018 voor. 

Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 
De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek heeft als doel een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een jong publiek in Nederland. Met het bedrag van € 10.000,- kan de winnende maker zijn of haar ideeën voor een nieuw werk voor een publiek tussen de 4 en 18 jaar realiseren. Vorig jaar won Gaia Gonnelli voor het eerst de prijs.

Nomineren
De Nederlandse Dansdagen roept voor beide prijzen dansgezelschappen, productiehuizen, dansprogrammeurs, dansacademies en dansrecensenten op om hun nominaties in te sturen. Welke choreografen verdienen het om in aanmerking te komen voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018 en voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018?
Nomineer vóór 28 mei 2018 door een mail te sturen met de namen en korte motivatie naar info@nederlandsedansdagen.nl.

Belangrijke criteria zijn dat de choreografen al een aantal in het oog springende projecten hebben gerealiseerd, maar nog geen structurele subsidie ontvangen. Zowel choreografen die zelfstandig producties maken, als choreografen die werk creëren bij gezelschappen kunnen worden voorgedragen. Een voorwaarde is wel dat zij al enige tijd in Nederland werkzaam zijn. Ook choreografen die in eerdere jaren zijn voorgedragen, mogen opnieuw meedingen naar de prijs. 

De drie genomineerder choreografen worden uitgenodigd om een conceptplan voor een nieuw werk te presenteren aan een commissie. De commissies zullen na dialoog met de makers over hun artistieke plan de winnaars kiezen.