Nieuws

The Third Space - Krisztina de Châtel

Krisztina de Châtel kan bogen op een zeer productieve carrière. Ze maakte in de afgelopen 35 jaar maar liefst 70 choreografieën en twee dansfilms. Haar werk staat bekend om de verkenning van de wisselwerking tussen mens en ruimte. Kwetsbare menselijke lichamen plaatst zij tegenover natuurelementen als wind, aarde en water, of de imposante ruimte van een kerkgebouw of machineloods. Haar werk draait dan ook vaak om de relatie van een ruimtelijke beperking en de beweging van de danser in deze ruimte. Maar, wat bewerkstellingen de patronen van Krisztina de Châtel’s choreografieën in een ruimte? Welke alternatieve zienswijzen leveren haar creatieve ingrepen in de ruimte op?

Nieuwe installatie
In ‘The Third Space’ tonen de curatoren Stephen Shropshire en Emma Touchot de unieke artistieke visie van De Châtel aan de hand van een selectie van haar meest emblematische werken, heroverwogen door de lens van de postmoderne geograaf Edward W. Soja. Met de toevoeging van een nieuwe installatie die De Châtel speciaal voor deze coproductie van Nederlandse Dansdagen, Bureau Europa en De Châtel sur place heeft gemaakt, wil de tentoonstelling de toeschouwer bovendien inspireren tot nieuwe manieren van denken over dans.

Pop-up Dansmuseum
‘The Third Space’ opent zondag 9 september om 13.00 uur en is t/m 14 oktober dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur te zien in het pop-up Dansmuseum van de Nederlandse Dansdagen in Bureau Europa, platvorm voor architectuur en design, Boschstraat 9 te Maastricht. Toegangskaarten kosten €5,-, tijdens de Nederlandse Dansdagen van 10 t/m 14 oktober: €3,-. In het decor van de expositie zullen ook diverse lezingen en activiteiten worden georganiseerd. Noteer alvast ‘The body-space dialogue: in gesprek met Krisztina de Châtel’ op 28 september 20.00 uur en het rondetafelgesprek ‘(Un)building Archives’ op zaterdag 13 oktober om 10.30 uur. Beide lezingen vinden in Bureau Europa plaats.

Bestel je tickets hier.