Mediapartner L1

Sinds 2016 is de Limburgse zender L1 mediapartner van de Nederlandse Dansdagen. L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg en is zichtbaar op televisie, radio, internet, apps, teletekst en sociale media. Sinds de oprichting in 1999 brengen ze snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk en maatschappelijk relevant nieuws. Volgend jaar zal L1 opnieuw een rol vervullen tijdens de jubileumeditie van Festival de Nederlandse Dansdagen. 

Tijdens de 19e editie van het festival, 7 - 9 oktober 2016, werd er live vanuit Theater aan het Vrijthof een speciale avondgasten uitgezonden. Voor en tijdens het festival waren ze aanwezig bij verschillende festivalonderdelen en hielden ze verschillende interviews. Hiermee brachten ze de diversiteit van de Nederlandse dans onder de aandacht bij het televisiepubliek. 

Op zaterdag 8 oktober 2016 zond L1 Live vanuit Theater aan het Vrijthof Avondgasten uit. Presentator Frans Pollux ontving verschillende gasten, onder wie de winnaar van de Gouden Zwaan en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.
Daarnaast vertelde choreograaf Marco Gerris (ISH), bekend jurylid van So You Think You Can Dance, over de dansproductie Wat Niemand Had Verwacht.
Verder aan tafel de oudste en jongste deelnemer aan de Nederlandse Dansdagen en uiteraard veel dansbeelden.