Mediapartner NTR

NTR zendt ieder jaar uitzendingen uit tijdens of na Festival de Nederlandse Dansdagen. Als een van de oprichters van het festival is de omroep van begin af aan betrokken bij de Nederlandse Dansdagen en richt zich op het registreren van de verschillende dansvoorstellingen die tijdens het festival te zien zijn, houdt interviews en brengt de diversiteit van de Nederlandse dans onder de aandacht bij het televisiepubliek.

Op 12 oktober 2015 zond NTR The Battle uit, een documentaire waarin drie dansers van gerenommeerde dansgezelschappen worden gevolgd die zich in de wereld van de dancebattles stortten. Tijdens Free Spirit – The Experimental Battle, de afsluiting van het festival op 4 oktober, namen zij het op tegen de beste urban dancers. 

Op 5 oktober 2014 zond NTR Podium live uit vanuit AINSI in Maastricht. De uitzending stond volledig in het teken van de Zwanen, de meest belangrijke dansprijzen van Nederland. Korte interviews en live dans bouwden allemaal op naar dat ene spannende moment: de uitreiking! 

6 oktober 2013 zond NTR Podium live uit vanuit de Timmerfabriek in Maastricht. Een uitzending met naast fragmenten uit dansvoorstellingen, ook de uitreiking van de VSCD-dansprijzen (de Zwanen)!

7 oktober 2012 deed NTR Podium live verslag van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht met fragmenten van voorstellingen en een aantal dansers die ter plekke een gedeelte uit hun voorstelling dansten. Speciale gasten waren choreografen Nanine Linning en Ed Wubbe, en Albert Verlinden.