Wilt u tickets bestellen? Dat kan via Theater aan het Vrijthof.
Hier vindt u informatie over de beschikbaarheid van kaarten.
Voorstelling
Gezien Giacometti
Beppie Blankert Dansconcerten
Nieuw Amsterdams Peil
€ 10.00

We worden continu overstelpt met beelden, maar zien we ze ook echt? Vlak na de première in Haarlem scherpen we op zondagochtend onze ogen in de speciale festivalvariant van Gezien Giacometti. Bekijk dit dansconcert één of twee keer, de keus is aan jou. De eerste keer ben je toeschouwer, maar de tweede keer krijg je de kans om je eigen ervaring vorm te geven als een kunstenaar. Grijp je potlood en tekenblok, een kwast of een homp klei en leg vast wat jij ervaart. Om je kunstwerk te voltooien herhalen de dansers na afloop zelfs nog dat specifieke stukje speciaal voor jou.

Inspiratiebron voor de voorstelling Gezien Giacometti is de Zwitserse schilder en beeldhouwer Alberto Giacometti. Als levende sculpturen bewegen de dansers op de nieuwe compositie Achttien Dagen, die gebaseerd is op het boek A Giacometti Portrait. In dit boek beschreef de Amerikaanse schrijver James Lord hoe het voor hem was om als kunstenaar model te staan voor Giacometti.

Ervaar hoe het is om toeschouwer en kunstenaar in één te zijn. Creëer samen met componist Elmer Schönberger, choreograaf Beppie Blankert, scenograaf Violette Baudet, vijf musici en twee dansers een ode aan de kunst van het kijken. Alleen kijken mag natuurlijk ook.

Credits

idee en compositie: Elmer Schönberger/
choreografie: Beppie Blankert/
scenograaf: Violette Baudet/
dans: Corneliu Ganea, Manuel Paolini/
altviool: Heleen Hulst/ cimbalom: Michiel Weidner/ klarinet: Lars Wouters van den Oudenweijer/ slagwerk: Noè Rodrigo/ contrabas: Dario Calderone/