Wilt u tickets bestellen? Dat kan via Theater aan het Vrijthof.
Hier vindt u informatie over de beschikbaarheid van kaarten.
Voorstelling
Danslokaal
Conny Janssen Danst & Korzo Producties
Normale ticketprijs € 16

Koop hier je ticket

Conny Janssen nodigt jaarlijks talentvolle makers uit om nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Tijdens de Nederlandse Dansdagen zijn twee opvallende werken uit de 5e en 6e editie van DANSLOKAAL te zien. 

VACUUM GARDEN - Antonin Comestaz (Korzo)

‘Het is speels, inventief en smaakt naar meer.’ - Parool
Vanuit de gedachte dat in de natuur de meeste levende wezens hun eerste jaren spelend doorbrengen en dit grotendeels bepaalt wie of wat zij later worden, wekt choreograaf Antonin Comestaz in Vacuum Garden de ultieme tuin tot leven. In een speelse choreografie stapelen drie dansers zich als legoblokjes opeen, goochelen met stoelen en met elkaar. 
 
Departure - Dunja Jocic (Korzo)
Genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018
‘Uitschieter is Departure van Dunja Jocic, [….]. Haar bewegingstaal is eigenzinnig, haar verhaal pakkend.’
- Volkskrant ****

Jocic creëert voorstellingen waarin ze de achterkamertjes van de menselijke psyche verkent. Ze plaatst het bizarre tegenover de tedere emotie, waarbij ze vakkundig vanuit de abstractie scherpe en, van tijd tot tijd, humoristische conclusies trekt. Met ‘Departure’ presenteert Jocic een gloednieuw werk voor vier dansers dat nèt in première is gegaan.

‘Een maandag, avond, alleen. Soms glijd je in je goede flow en heel soms wordt je evenwicht even verstoord. Dan dreigen er minuscule openingen te ontstaan in je afweer, waarvan je dacht dat het je natuurlijk schild was, dat automatisch ingezet wordt bij dreiging. Zoals de zonneschermen die automatisch zakken als de zon verschijnt. Alsof het pantser wat je hebt aangelegd, krimpt bij fysieke afwezigheid van je geliefden, bij afwezigheid van licht en levendigheid, zoals hout krimpt bij droogte en bot bij gebrek aan calcium.’ - Uit het dagboek van een stervende vriend

Credits

VACUUM GARDEN
CHOREOGRAFIE Antonin Comestaz (Korzo)
DANS Tu Hoang, Richard Nagy, Remy Tilburg
MUZIEK Nicolas Jaar – Construction, Nils Frahm – Him

Departure
Choreografie: Dunja Jocic
Dansers: Maud Huizing, Martijn Kappers, Richard Nagy, Mariko Shimoda
Muziek: Ryuichi Sakamoto – Walker; Apparat – Tod
Dramaturgie: Marinus Groothof