Wilt u tickets bestellen? Dat kan via Theater aan het Vrijthof.
Hier vindt u informatie over de beschikbaarheid van kaarten.
Pitch
De Rode Loper voor Dansonderzoek
De Nederlandse Dansdagen
Gratis

Bestel hier je ticket

Een programma over dansonderzoek en danswetenschap.

De Rode Loper is een nieuw onderdeel op het programma van de Nederlandse Dansdagen. Met deze ontmoeting op het snijvlak van dans en wetenschappelijk onderzoek zet het festival het werk van de Vereniging voor Dansonderzoek voort.

In 1990 werd de Vereniging voor Dansonderzoek (VDO) opgericht om onderzoek op het gebied van dans te stimuleren. Helaas is deze vereniging recent opgeheven. De Nederlandse Dansdagen neemt het initiatief over en zet De Rode Loper in om de noodzaak van dansonderzoek onder de aandacht te brengen, nieuw onderzoek te stimuleren en onderzoeksresultaten te presenteren. Vanuit verschillende invalshoeken, zowel wetenschappelijk als toegepast, wordt in korte presentaties ingezoomd op actuele ontwikkelingen in de dans. Zowel danswetenschappers, onderzoekers, choreografen en andere knappe bollen nemen hierbij het woord.

In een mooi samengesteld programma zullen uiteenlopende onderwerpen de revue passeren. Zo geven Dr. Jaco van den Dool (Codarts Hogeschool voor de Kunsten / Erasmus Universiteit Rotterdam) en Suzan Tunca (Universiteit Leiden/ ICK Amsterdam ) een presentatie over dansdocumentatie en de ontwikkeling van didactische vaardigheid middels een innovatieve dans annotatie tool, zal Kirsten Krans (Random Collison) een gezamenlijk onderzoek tussen dans en sociale psychologie presenteren, en geven we een podium aan Jussi Nousiainen en Emma Touchot. De middag wordt geopend door Derrick Brown (Radboud Universiteit Nijmegen), die een Keynote-speech houdt over de ogenschijnlijke dichotomie tussen dans en wetenschap.

Credits

Engelstalig

Deelname is gratis. Wel is registratie gewenst via rodeloper@nederlandsedansdagen.nl