Home Programma

Honey Eavis

Dr. KNUS

30 September | 10:15 - 10:50
€3.00 (UITVERKOCHT)
Bestel tickets
30 September | 13:00 - 13:35
€3.00 (Uitverkocht)
Bestel tickets
2 Oktober | 11:00 - 11:25
€3.00 (Regulier)
Bestel tickets
2 Oktober | 14:15 - 14:40
€3.00 (Regulier)
Bestel tickets
2 Oktober | 12:30 - 12:55
€3.00 (Regulier)
Bestel tickets
Meer tijden

D. Heeringa

Dr. KNUS is een korte, interactieve hiphopdansvoorstelling voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud. In deze voorstelling gaat het publiek samen met de dansers op zoek naar de oplossing voor hun grote probleem; Het licht is uit!  

De kinderen worden uitgenodigd in de donkere wereld van de 2 dansers. Hun wereld was niet altijd donker. Ooit was hun wereld verlicht door wel duizend lichtjes. Maar nu zijn er nog maar een paar over. Kunnen ze samen een oplossing vinden voordat het laatste lichtje uitdooft?  

Kinderen hebben het in de coronatijd erg moeilijk gehad met het wegvallen van school, hobby’s, familie en vriendjes. Dr. KNUS gaat over (samen) in donkere tijden het licht in jezelf vinden.  

“ Mijn schaduw 

   Hoe donker het ook is, 

   danst altijd mee 

   als ik dans in het licht.  “ 

     -Soraya- 

De inspiratie voor deze voorstelling was de ontdekking van een geheime tunnel vol oude graffiti tijdens de eerste lockdown. Hoewel het een donkere en enge plek was, was ook een mooie plek vol herinneringen aan vergane tijden. 

Honey Eavis maakt dit jaar deel uit van het project ‘Wendbare Werkplaats’. Een in 2021 gestarte samenwerking tussen schrit_tmacher festival, The Notorious IBE en de Nederlandse Dansdagen. Deze samenwerking maakt het mogelijk meer te kunnen betekenen voor de geselecteerde dansartiesten.

Choreograaf/theatermaker Honey Eavis won vorig jaar de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Ze vindt zichzelf een ‘hiphophead’. Ze is gespecialiseerd in zwarte, sociale dansvormen, het werken met grote, diverse groepen en het combineren van hiphop met andere kunstvormen. De jury over Honey: “Dit is een blijk van waardering voor de potentie die Honey Eavis toont om met haar hiphopdans voor een jong publiek een stempel te drukken op de Nederlandse jeugddanswereld. Met haar hiphopdans voor kinderen boort zij een nieuw publiek aan, waarbij ze haar eigen ervaringen verknoopt met de leefwereld van de jonge doelgroep.” 

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof