Home Programma

Fransien van der Putt & Wies Bloemen

Boekpresentatie: Nieuwe Dansbibliotheek #3

30 September | 18:30 - 19:30
Bestel tickets

C: Jochem Jurgens

Dit is een gratis event.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen wordt er in de prachtige Boekhandel Dominicanen een podium geboden aan schrijvers en makers die nieuw werk presenteren waarmee ze een bijdrage leveren aan de Dansliteratuur. Deze avond presenteert Fransien van der Putt die nieuwe bijdrages aan de Nieuwe Toneelbibliotheek. 

De Nieuwe Dansbibliotheek brengt boekje drie uit, in de serie Gesprekken met Makers: Choreograaf Wies Bloemen en danstheater Aya. 

Deze uitgave betreft een lang kunstenaars-interview met Wies Bloemen, over hoe zij een succesvol danser, choreograaf en gezelschapsleider werd. Gesproken wordt over haar werkmethodes, artistieke praktijk en ontwikkeling. De gesprekken geven ook een goed beeld van de Nederlandse dans-scene, de ontwikkeling van de jeugddans, de praktijk van de podiumkunsten en de verschillende subsidiesystemen doorheen de tijd, hoe de jeugdprogrammering en kunsteducatie zich ontwikkelde, enz. 

De Nieuwe Toneelbibliotheek gaf reeds Gesprekken met Makers uit, met Jetse Batelaan, Marien Jongewaard en Sarah van Rijn. 

De Nieuwe Dansbibliotheek (DNDB) is een zuster-uitgave van De Nieuwe Toneelbibliotheek (DNTB) en staat onder redactie van Fransien van der Putt en Emilie Gallier. DNDB brengt notaties, secundaire teksten en vertalingen uit in handzame boekjes, om een beter inzicht te geven in de praktijk van dans en choreografie in Nederland en Vlaanderen. 

DNDB en DNTB hebben als missie de hedendaagse podiumkunstpraktijk beter beschikbaar te maken voor Nederland en Vlaanderen. Zij doen dit door via print on demand uitgaven in kleine boekjes èn het aanbieden van een digitale bibliotheek. Hiermee wordt de Nederlandstalige podiumkunstpraktijk door middel van de publicatie van toneelteksten en dansnotaties, essays en interviews onder de aandacht gebracht van het juiste publiek: lezers en toeschouwers, collega-kunstenaars en studenten, beleidsmakers en onderzoekers. 

https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof