The Gaia Solos

Gaia | Luke Jerram

Gaia is een reizend kunstwerk van de Britse kunstenaar Luke Jerram. Met een diameter van zeven meter en gemaakt van 120 dpi gedetailleerde NASA-beelden van het aardoppervlak, biedt het kunstwerk de mogelijkheid om onze planeet in drie dimensies te zien zweven. De installatie wil een ‘overzichtseffect’ creëren dat astronauten in de ruimte ervaren. Zij beschrijven dit als een gevoel van ontzag voor de planeet, een diepgaand begrip van de onderlinge verbondenheid van al het leven, en een hernieuwd verantwoordelijkheidsgevoel voor de zorg voor het milieu. De sculptuur wordt begeleid door een speciaal gemaakte surround sound-compositie van de door BAFTA bekroonde componist Dan Jones.  

Na groot internationaal succes is dit kunstwerk nu ook te zien in Maastricht, op uitnodiging van Musica Sacra.

Ook tijdens de Nederlandse Dansdagen kun je een bezoek brengen aan dit fascinerende werk en op onderstaande momenten vinden er bijzondere solo's plaats rondom deze installatie.

Credits
Het idee om Gaia naar Maastricht te halen is van tentoonstellingsmaker Bart van den Boom, de realisatie is gedaan door Festival Musica Sacra, productie door Sander Ronden en Atelier de Vree.

Met korting naar GaiaZOO en Discovery Museum!
Koopt u een ticket (3 euro) voor GAIA, dan ontvangt u na afloop van de Nederlandse Dansdagen een mail met een actiecode. Met deze actiecode kunt u met 3 euro voordeel een ticket voor GaiaZOO kopen op de website van GaiaZOO en ontvangt u een korting van 25% op een regulier toegangsticket voor het Discovery Museum in Kerkrade (volwassenen €16,50, kinderen t/m 17 jaar €13,50).

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof