Home Programma

Andreas Hannes

And the city was a dream on the pulse of your feet

2 Oktober | 14:00 - 14:30

Choreograaf Andreas Hannes werkt veel met skipping (huppelen) in zijn voorstellingen. “Door te huppelen herinneren we ons hoe het is om gewoon blij te zijn. Je wordt er meteen vrolijk van”, zegt hij. Het is bovendien goed voor je lijf, beter dan rennen.

Dus gaan we huppelen, met zo veel mogelijk mensen, op het Vrijthof. Huppel mee en ervaar onder leiding van Andreas hoe de beleving van de stad verandert onder het ritme van jouw en heel veel andere huppelende voeten.

Alles beweegt altijd en stroomt af en toe. Meten, tellen, duwen en trekken, lichamen vinden een manier om door ruimte en tijd te navigeren, in volle fantasie en hoop. Op het ritme van hun voeten slaat een groep dansers het eindige over om het oneindige te vinden. Door trajecten van ontmoeting en vertrek te schetsen en door energetische velden gemaakt van herinneringen en dromen te gaan, worden ze markeringen van verandering in een steeds veranderende stad. 

Op zondag 2 oktober wordt je uitgenodigd om mee te huppelen op het Vrijthof. Want huppelen, dat kan iedereen! Nog wat hulp nodig? Bekijk de onderstaande huppel-tutorial zodat je er helemaal klaar voor bent! 

HOW TO SKIP? Andreas Hannes - Skipping Tutorial | ND 2022

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof