Home Programma

Anne-May de Lijser

The Melting Body

Meer tijden

L. LOCKEFEER - OCTO

Dit is een gratis event. 

Twee dansers in een verstrengelde omarming. Extreem langzaam, constant dieper (ver)smeltend, bewegend als zijnde één, een transformerende vorm. Een vorm bedoeld om de toerschouwer te raken, te vertragen, en de zintuigen te openen voor de intieme subtiliteit van beweging. Een levend beeldend kunstwerk waarbij de lichamen van de dansers het materiaal zijn.  

The Melting Body is een lopend onderzoek naar hoe we kunnen vertragen, verzachten, verbinden en versmelten in de macro- en microkosmos van onszelf, elkaar en de wereld om ons heen. Het is een symbolisch werk, het representeert zachtheid in tijden van hardheid, liefde in tijden van strijd, verbinding in tijden van polarisatie en aanraking in tijden van afstand.  

De voorstelling is een levend organisme, het groeit, ontwikkelt, verandert constant van vorm. We hebben The Melting Body in verschillende vormen onderzocht en getoond in dansateliers, theaters en in de publieke ruimte door heel Nederland.  

performers: Eltjo Felix de Graaf, Anne-May de Lijser, Federica Dalla Pozza
meer info: www.themeltingbody.com  

The Melting Body - Performance 1 | July 2020

Credits

performers: Eltjo Felix de Graaf, Anne-May de Lijser, Federica Dalla Pozza meer info: www.themeltingbody.com

De performers in de foto’s zijn Eltjo Felix de Graaf en Anne-May de Lijser.

Aanbevolen

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht elisabeth strouven fonds logo staand Partner - Fonds 21 logo Vrienden Loterij fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof