Home Programma

Keynote speech symposium The Dancing Brain

Beatrice Allegranti

2 Oktober | 13:00 - 13:30
Koop een passe partout

The Dancing Brain - Symposium i.s.m. de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie 

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie (NVDAT), presenteert de Nederlandse Dansdagen op 2 en 3 oktober een internationaal symposium over de invloed van danstherapie op de werking van onze hersenen.

Welke invloed heeft dans op het brein? In hoeverre draagt danstherapie bij aan de neurocognitieve gezondheid van mensen met bijvoorbeeld Niet Aangeboren Hersenletsel, dementie en het syndroom van Korsakov? Hoe werken danstherapeuten met deze mensen en welke methodieken en instrumenten kunnen zij gebruiken? Deze en nog vele andere vragen zullen aan bod komen tijdens dit interactieve symposium. Het programma bestaat uit ervaringsgerichte workshops, lezingen en presentaties van zowel nationale als internationale danstherapeuten en iconen uit aangrenzende vakgebieden. Aansluitend aan het symposium wordt de algemene ledenvergadering van de Europese Associatie voor Danstherapie (EADMT) gehouden.

Deelnemende sprekers: choreograaf en danspsychotherapeut Beatrice Allegranti, neurowetenschapper Hedda Lausberg en hoogleraar Klinische Psychologie Susan van Hooren.

Een echte primeur! De Nederlandse Dansdagen is het eerste dansfestival dat grootschalig de focus legt op een verbeterde zichtbaarheid van danstherapie in Nederland.

Bekijk het volledige programma op de website van The Dancing Brain.

Deze voorstelling wordt enkel verkocht binnen de passe-partout.
Bekijk hier het overzicht van alle voorstellingen binnen deze bundel.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof