Mami Kang
Body Drift

Met de voorstelling Body Drift wil choreograaf Mami Kang een staat van constante verandering creëren. Met droomachtige fragmenten, stem, geluid en beweging verbeeldt het werk dans als iets dat het menselijk exceptionalisme overstijgt en een veranderde levendigheid brengt. 

Het geassembleerde figuur omvat een gelaagde spirituele microkosmos. Het verzet zich tegen de economie die de wereld probeert te reïficeren en het individu probeert te reduceren tot een enkele en solide representatie. Ruimtetemporele herconfiguratie zoekt hier niet naar lineaire progressies, maar stemt eerder af op het ontstaan van vergeten, vervallen en onbekende lichamelijke locaties. 

Door onbewust verlangen te onderzoeken, nodigt Body Drift het publiek uit om deel te nemen aan een cryptische, ongrijpbare, dus geladen ruimte waar fictie en realiteit, verbeelding en materialiteit elkaar kruisen. 

Lees hier de recensie van de Theaterkrant over Body Drift.

Mami Kang is een Koreaans-Japanse choreograaf en kunstenaar uit Amsterdam. Haar praktijk richt zich op het experimenteren met dans op het gebied van materialiteit, zintuiglijke technologie en affect. Ze gebruikt vaal quasi-fictieve figuren om zowel destabiliserende als transformerende lichamelijke ervaringen op te roepen. Ze werkt vanuit een diaspora-context en onderzoek hoe het gevoel van ontheemding, culturele onduidelijkheid en verwantschap spookachtige, unheimliche maar vitale krachten creëren die voorbijgaan aan bestaande taal, normen en conventies. Door het creëren van abstracte maar kenmerkende bewegingen en surreële beelden, probeert Kang de relaties van de lichamen en hun plaats in de wereld te herconfigureren door middel van het onderbewuste. 

Kang studeerde in 2019 af aan de school voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO). Ze ontving de DanceWEB Scholarship bij ImPulsTanz Wenen in 2021. Ook ontving ze de 3Package Deal for International Talents van het AFK, Amsterdam Fonds voor de Kunst voor 2020-2021. Kang's werk is recentelijk gepresenteerd in Amsterdam, Berlijn, Den Haag, Ljubjana en Osaka. Daarnaast is ze regelmatig betrokken bij samenwerkingsprojecten in theaters en galeries. Haar choreografie is te zien in Eglé Budvytyté's videowerk ''Song from the compost: mutating bodies, imploding stars''. Dit werk is gepresenteerd in musea over de hele wereld, waaronder de biënnale van Venetië in 2022.

Credits

Concept en Uitvoering: Mami Kang
Geluidsmix en compositie: Anni Nöps 
Scenografie: Antonin Giroud-Delorme
Lichtontwerp: Vinny Jones
Kostuum: Joëlle Laederach
Artistiek advies: Bruno Listopad, Katerina Bakatsaki
Stemcoach: Angelo Custódio
Geluidstechnicus & Technische ondersteuning: Karl Choueiri 

Body Drift is een GREENHOUSE project, geproduceerd door Veem House for Performance in coproductie met ICK Dans Amsterdam. 

calendar_month check_circle
 • zaterdag 30 september
 • 18:30 - 19:30
   • zaterdag 30 september
   • 18:30 - 19:30
   • zaterdag 30 september
   • 12:30 - 13:30
  andere data
location_on
accessibility
 • Toegankelijkheid
 • Language no problem
confirmation_number
 • Tickets
 • Ticket € 14,00
Body Drift, Mami Kang, 1 persoon
Body Drift, Mami Kang, 1 persoon
Body Drift, Mami Kang, 1 persoon
slinger-visualisatie