Home Programma

The Red Circles

Boekpresentatie Joost Vrouenraets & David Peskens

2 Oktober | 19:00 - 20:00
Tickets

Hasselblad X1D

Choreograaf Joost Vrouenraets en natuurfotograaf David Peskens hebben gezocht naar een vorm om de idee ‘podium’ tot het minimale te reduceren. Een podium dat optimaal toegankelijk is voor een zo breed en rijk mogelijk publiek en tevens de maatschappelijke context, het landschap en haar publiek inclusief maakt. Door middel van rode touwen leggen ze twee cirkels in de openbare ruimte waarbinnen de danser danst en opgaat in het landschap, zich onlosmakelijk verbindt met de ruimte om hem heen.

De cirkels vertalen de veiligheidsmaatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan: de 1,5 meter afstand. Afstand van het middelpunt tot de eerste cirkel is 1,5 meter. Afstand tussen de twee cirkels is ook 1,5 meter waardoor juiste afstand tussen toeschouwer en danser gegarandeerd is. De totale oppervlakte van deze twee cirkels is π3² = 28,27 m2; de minimale oppervlakte die we allen moeten hebben om vrij te kunnen bewegen met in achtname de gezondheid voor jezelf en een ander.

Bovenstaand onderzoek heeft geleid tot het boek 'The Red Circles'. Deze wordt op 2 oktober gepresenteerd in Boekenhandel de Dominicanen. 

RTV Maastricht interview

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof