Cherish Menzo, Frascati Producties & GRIP i.s.m. De Coproducers
D̶A̶R̶K̶MATTER

Lichaam kan je hypothetisch worden, een sterrenstelsel, in volle versnelling, een vloeibaar sterrenmonster, niet stervend?

In haar nieuwe creatie zoeken Cherish Menzo en haar podiumpartner Camilo Mejía Cortés naar manieren om hun lichaam los te maken van de manier waarop het wordt waargenomen en de dagelijkse realiteit waarin het zich beweegt. Ze kijken onder andere naar de hemel, naar donkere materie en naar zwarte gaten die elkaar ontmoeten en botsen om een nieuw, (afro)futuristisch en raadselachtig lichaam te baren. 

DARKMATTER wil een grondige herschikking van onze atomen creëren, op zoek naar een nieuwe vorm voor - en manier van kijken naar - ons lichaam en de complexe buitenwereld waartoe het zich verhoudt.

Wil je deze voorstelling bezoeken maar ook Double Bill in AINSI. Boek dan hier je shuttle van Theater aan het Vrijthof - AINSI - Bordenhal - Theater aan het Vrijthof. 

Net als in haar vorige project, JEZEBEL, rekt Menzo haar bewegingstaal verder op door de ‘Chopped and Screwed’-methode toe te passen op haar bewegingstaal. Een remixtechniek uit de hiphopmuziek waarbij het tempo sterk wordt verlaagd. Door de noties van tijd op te rekken, verandert het register en weet het uitvoerende lichaam nieuwe lezingen te genereren.

Parallel aan de voorstelling vindt er een Distorted Rap Choir traject plaats. Op elke locatie worden een tiental lokale kleurlingen uitgenodigd om deel te nemen aan labworkshops rond thema's uit DARKMATTER. Aan het eind van de lab-workshop neemt het koor een rap-anthem op, die in de voorstelling wordt geïntegreerd. Op elke locatie wordt een nieuw koor en dus ook een extra laag toegevoegd.

calendar_month check_circle
  • zondag 1 oktober
  • 12:15 - 13:30
location_on
accessibility
  • Toegankelijkheid
  • Language no problem
confirmation_number
  • Tickets
  • Ticket € 18,50
DARKMATTER, Cherish Menzo & GRIP & Frascati Producties, 2 personen
DARKMATTER, Cherish Menzo & GRIP & Frascati Producties, 2 personen
slinger-visualisatie