Double Bill
Joseph Simon | Casual Steps & Liam McCall | Refraction [Breaking Light]

Liam McCall
Refraction [Breaking Light]


In dit duet onderzoeken Liam McCall en Oscar Starink, twee Bboys van Underdogz crew, wat het betekent om een Breaker te zijn en gebruiken daarbij licht om die visie te delen . Wat is er nog meer zichtbaar onder het plaatje van een Bboy, en hoe diep kan je gaan onder die oppervlakte?

Is het je wel eens opgevallen dat als je door een glas water kijkt, dat objecten daarachter van vorm en plek lijkt te veranderen? Een stukje magie in het volle zicht.  We denken een vis te zien daar in het water, maar eigenlijk zwemt die ergens anders. Wanneer we hem proberen te vangen, is ie al weg geglipt.

Dit is refractie: een lichtgolf breekt tegen een oppervlakte en verandert van snelheid, hierdoor krijgen we een vertekend beeld van wat er zich afspeelt onder die oppervlakte. Maar refractie doet ook haar werk boven de oppervlakte, denk maar aan de veranderende kleuren van een zonsondergang of een regenboog tijdens een stortbui.

Het is een exploratie in Break, licht en henzelf.
Can they break the stereotype and just be boys?

Joseph Simon
Casual Steps

Casual Steps is een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Twee dansers ontmoeten mekaar op de dansvloer in een universum waarbinnen het hofballet, de club, nonchalance, elegantie, ‘attitude’, coolness en groove samenkomen. Geïnspireerd door het Ballets Russ- es dat een eeuw geleden met haar exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt Joseph in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

Casual Steps is een nieuw hoofdstuk uit Joseph’s serie ‘Ballet Fantasies’. In deze serie zet hij de technieken en codes van het klassieke ballet op alternatieve manieren in. Joseph onder- zoekt of en hoe hij het klassieke ballet nogmaals kan transformeren en mee kan gaan met de tijdsgeest. Hij doet dit onder andere door het vermengen van ballet met elementen uit break- ing, house, popping en dancehall.

Joseph mixt niet simpelweg danstalen, maar probeert zich te verhouden tot verschillende culturele tradities die hij allemaal maar deels belichaamt. Als witte man die opgroeide in ver- schillende landen (third culture kid) en zichzelf verschillende danstalen heeft aangeleerd, bevraagt Joseph in Ballet Fantasies niet alleen de aantrekkingskracht van het exotische, maar ook wat exotisch is voor wie en waarom.

Voor je bezoek aan deze voorstelling kun je gebruik maken van de Bus shuttle van Theater aan het Vrijthof naar AINSI. Boek hier je Retour.

Wil je deze voorstelling bezoeken maar ook Darkmatter in de Bordenhal. Boek dan hier je shuttle van Theater aan het Vrijthof - AINSI - Bordenhal - Theater aan het Vrijthof. 

calendar_month check_circle
  • zondag 1 oktober
  • 10:30 - 11:30
location_on
accessibility
  • Toegankelijkheid
  • Language no problem
  • Rolstoelgebruiker
  • Slecht ter been
confirmation_number
  • Tickets
  • € 14,00
refraction_campaign_NR.1.jpg
18.JPG
slinger-visualisatie