Home Programma

Interval - lezing Katia Truijen

OFF Projects

1 Oktober | 14:00 - 14:45
Tickets

In Interval werkt OFFprojects samen met de veelgeprezen interdisciplinaire kunstenaar Gosse de Kort. Samen onderzoeken ze de ruimte tussen dans en architectuur. Het project brengt de subtiele bewegingstaal van Ben-Tal in interactie met de hypnotiserende kinetische installatie van De Kort. Interval nodigt de toeschouwer uit om de ruimte te beschouwen als een sociale, mentale en emotionele bron.

De theaterpremière van Interval is op 15 oktober in Den Haag, maar speciaal voor de Nederlandse Dansdagen presenteren de makers een unieke versie van het stuk; een choreografische installatie. Interval zal een aantal dagen de meditatieve ruimte van de iconische 'kapel' van het Bonnefantenmuseum innemen.

Op vrijdag 1 oktober is er bij de performance een speciale lezing van Katia Truijen. Katía Truijen is mediawetenschapper en schrijft onder andere over digitale cultuur en artistiek onderzoek. Eerder doceerde zij aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Mediastudies, en was gastdocent bij o.a. de Vrije Universiteit Amsterdam, Design Academy Eindhoven, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, de Nederlandse Filmacademie, de 25e Internationale Filosofie Olympiade en het IMAL Urban Media Lab Symposium.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof