Home Programma

The Gaia Solos 2

Luke Jerram / Dalma Doman

2 Oktober | 12:30 - 13:00
Tickets

Het kunstwerk fungeert ook als een spiegel voor gebeurtenissen in de samenleving. In het licht van de huidige COVID-19-pandemie en de klimaatcrisis kan het kunstwerk een nieuw perspectief bieden op onze plek op aarde; een gevoel dat iedereen op aarde met elkaar verbonden is en dat we een verantwoordelijkheid hebben jegens elkaar. 

Mede door de speciaal gemaakte surround sound-compositie van de door BAFTA bekroonde componist Dan Jones en de wisselwerking met de locatie (in Maastricht de enorme Gashouder) wordt Gaia tot een indrukwekkende totaalbeleving. De installatie is op de Nederlandse Dansdagen te zien dankzij de generositeit van het Musica Sacra Festival en de toestemming van Luke Jerram.  

De installatie is doorlopend toegankelijk in timeslots van 10 minuten. Tijdens zes timeslots zijn solo’s te zien van dansers uit het festival die gevraagd zijn om zich door de beleving van de installatie te laten inspireren. Ook zij zijn publiek, maar met de bijzondere gave om hun persoonlijke ervaring door de taal van hun lichaam en bewegingen met ons te delen. 
Elke performance werd gedocumenteerd door de fotograaf David Peskens. 

Tijdens de Nederlandse Dansdagen vinden er bijzondere solo's plaats rondom deze installatie. Op 2 oktober laat Scapino danseres Dalma Doman zich inspireren door het werk en neemt zij het publiek mee in een totaalbeleving.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof