De Nederlandse Dansdagen geeft een impuls aan de Nederlandse dans door opkomend talent met begeleiding en prijzen te ondersteunen. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht, de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en de prestigieuze VSCD Zwanen brengen elk afzonderlijk én in gezamenlijkheid de actuele ontwikkelingen én uitzonderlijk danstalent voor het voetlicht.  

 

Omdat de Zwanen in 2020 niet werden uitgereikt, zijn er dit jaar zowel voor de meest indrukwekkende productie als voor de meest indrukwekkende prestatie maar liefst vijf genomineerden. Zoveel mogelijk van hen keren in het festivalprogramma terug; echter niet met een terugblik. In plaats van de genomineerde werken stelt de Dansdagen bij voorkeur hun gloednieuwe voorstellingen aan het publiek voor. En de VSCD reikt ook dit jaar weer een Gouden Zwaan uit aan een choreograaf die met zijn of haar werk een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse dans.  

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof