Home Programma

Memory Loss Inside

Virtual Residency Ann Van den Broek

1 Oktober | 17:00 - 17:35
Koop een passe partout

Voor de Nederlandse Dansdagen 2020 creëerde de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek en haar gezelschap WArd/waRD een digitale variant op haar voorstelling Memory Loss. Deze virtuele voorstelling schetst een nieuw perspectief op de laatste creatie uit het The Memory Loss Collection, een drieluik rond het thema dementie en geheugenverlies. In plaats van het reguliere podium perspectief kan de bezoeker de voorstelling ditmaal vanuit de ogen van de performers zelf beleven door camera’s vanuit Ann en de performers. De focus verspringt, herinneringen vervagen, met algehele desoriëntatie als resultaat, symbolisch voor dementie en geheugenverlies. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Wie ben je als je je herinneringen hebt verloren?

Ter ere van haar Zwaan-nominatie voor beste dansproductie met Memory Loss, vertonen wij dit jaar opnieuw Ann's Virtual Residency 'Memory Loss Inside'. 

WArd/waRD is het Nederlands-Vlaamse gezelschap van choreografe Ann Van den Broek. In 2000, na een actieve en succesvolle carrière als danseres, besloot zij zich volledig toe te leggen op het ontwikkelen van haar eigen choreografisch werk. Dat doet ze vanuit haar eigen organisatie WArd/waRD die zowel een Vlaamse als een Nederlandse tak heeft. Ze werkt vanuit Antwerpen en Rotterdam en WArd/waRD is tevens partner van Theater Rotterdam.

De afgelopen jaren heeft zij succesvol een eigen stempel weten te drukken op de dans in Nederland en België en ook een solide reputatie opgebouwd in de internationale danswereld met haar heldere danstaal. Uitgangspunt voor haar werk zijn emoties en menselijke gedragspatronen. Wat drijft de hedendaagse mens? 'Instinctief' en 'explosief' zijn woorden die op haar werk van toepassing zijn.

Deze voorstelling wordt enkel verkocht binnen de passe-partout.
Bekijk hier het overzicht van alle voorstellingen binnen deze bundel.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof