Home Programma

Workshop: Movement Class

Dalton Jansen

2 Oktober | 11:30 - 12:30
Tickets

De workshop Movement Class van Dalton Jansen staat in het teken van Urban Contemporary Dance. Een unieke mix van urban en moderne dans met aandacht voor ritme, muzikaliteit, pulse en flow.

Let op: speakers zijn benodigd om volledig op te kunnen gaan in de workshop.

Dalton Jansen richtte in 2021 zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op in Rotterdam-West. Met dit gezelschap ontwikkelt hij speciale programma's om talentontwikkeling binnen de dans te bevorderen. Ook faciliteert hij jongeren in moeilijke maatschappelijke posities om als danser te groeien.

Het werk van Dalton is een combinatie van meerdere disciplines, waaronder spoken word, hiphop, hedendaagse dans en breakdance. Met behulp van de nieuwe makerssubsidie van Fonds Podiumkunsten en partnerorganisaties Conny Janssen Danst, DOX en Productiehuis Theater Rotterdam heeft Dalton nu de ruimte om zijn eigen dansvocabulaire te onderzoeken en zijn unieke bewegingstaal te definiƫren. Het resultaat van dit onderzoek wordt eind 2022 gedeeld in een documentaire.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof