Claudia Laenen

Hoofd marketing 

Meer over Claudia

Claudia (1984) begon al op jonge leeftijd met dansen. Tot de dag van vandaag heeft dans haar nooit meer losgelaten. Zelf heeft ze meer dan 10 jaar professioneel gedanst bij onder andere het Internationaal Danstheater. Na een omscholingstraject heeft ze in verschillende sectoren ervaring opgedaan op het gebied van marketing. Na meer dan 6 jaar bij Nederlands Dans Theater te hebben gewerkt en 16 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, kwam het besluit terug te keren naar haar roots in het zuiden.  
Naast haar werk bij de Dansdagen heeft ze een cultureel adviesbureau opgericht (CASC) samen met twee oud NDT-collega’s, Lobke Nabuurs en Janine Dijkmeijer. 

Ze heeft twee kinderen, Cezar en Mila, en is getrouwd met (tevens oud-danser) Brano. Als echte Limburgse houdt ze van lekker eten en drinken, maar zeker ook van reizen en het theater bezoeken. 

Wat betekent dans voor jou? 


‘Dans is mijn leven. Overal kom ik het tegen. In het verleden als danser, in het nu, maar ik weet zeker ook dat het onderdeel van mijn toekomst zal zijn. Het is een bijzondere kunstvorm die lichaam en geest raakt. Als danser, maar ook als kijker. Al vind ik het soms nog wel moeilijk dat ik zelf niet meer dans… Daarom ben ik ook ontzettend blij dat ik via mijn werk bij de Dansdagen zo nauw betrokken blijf bij de danssector.’

NDD Team Claudia_0245.jpeg