Partners

De Nederlandse Dansdagen zet zich samen met haar partners in voor het erfgoed, de actualiteit en de toekomst Nederlandse dans. Met als hoogtepunt een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt in en vanuit Maastricht. In de eerst week van oktober wordt een scala aan dansvoorstellingen en het beste van de Nederlandse dans getoond: van 'klassiek' tot 'urban' van 'avant garde' tot 'moderne dans'. 

slinger-visualisatie

Sterke programmering en breed toegankelijk

Het programma van de Nederlandse Dansdagen representeert hiermee de diversiteit van het Nederlandse dansaanbod en toont belangwekkende ontwikkelingen in de Nederlandse dans: van opvallend werk van jonge choreografen tot indrukwekkende voorstellingen van de gevestigde dansgezelschappen.

De inhoudelijk sterke programmering, de brede toegankelijkheid, het platform wat geboden wordt aan opkomende makers en danstalent en het diverse publieksbereik zijn een van de aanknopingspunten voor de vele partners die het festival kent. ND is zijn subsidiënten en fondsen, de vele lokale en nationale partners en particuliere donateurs zeer dankbaar voor hun verbondenheid en onmisbare steun aan het festival. Samen zorgen zij ervoor dat ND hét festival van en voor de Nederlandse dans is, en kan blijven.

De Nederlandse Dansdagen wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende subsidiënten, sponsoren en partners: