Ilona van den Brekel

Productie

Meer over Ilona

Ilona (1963) werkt als coördinator van alle prijzen die tijdens de Nederlandse Dansdagen worden uitgereikt en als algemeen productieleider. Daarnaast werkt zij voor een aantal culturele instellingen als productie- en zakelijk leider (o.a. voor Bureau Europa en Viewmaster Projects) en is zij als docent verbonden aan de Maastricht Institute of Interdisciplinary Arts. 
Na haar studie Nederlands en Internationaal Recht in Amsterdam, en op dit terrein 15 jaar te hebben gewerkt, volgde zij haar passie en studeerde af aan de Academie Beeldende Kunst (studierichting Autonoom) in Maastricht. Sindsdien werkt ze als beeldend kunstenaar met diverse media, waaronder video, fotografie en keramiek. In haar werk speelt ze met het feit dat mensen op verschillende manieren naar dezelfde dingen kijken en dat eenieder daar zijn eigen beeld aan over houdt. 
Haar vrije tijd brengt ze veelal door in de bergen en op het water om te sporten en tot rust te komen. Ze woont en werkt in Maastricht en Amsterdam. 

Wat betekent dans voor jou? 


‘Dans is prachtig om naar te kijken, erdoor geïnspireerd te worden en meegesleurd te worden in alle emoties. In deze sector ook nog te mogen werken biedt deze aspecten nog eens dubbel.’