Ronde Tafel: Duurzaamheid

Nederlandse Dansdagen

Het European Dancehouse Networkheeft vorig jaar (15 november 2022) deze publicatie uitgebracht over de relatie tussen dans en duurzaamheid. Waar hebben we het over bij een niet-scenische podiumkunstpraktijk zoals dans, wanneer we actie willen ondernemen op het gebied van ecologische duurzaamheid? Het document bevat referenties, geeft context en voorbeelden van hoe en waar dans raakt aan de klimaatcrisis en welke praktische maatregelen effectief zijn. Deze publicatie vormt het uitgangspunt van dit rondetafelgesprek over de stand van zaken in Nederland. 

De NAPK en Nederlandse Dansdagen nodigen je uit om vanuit verschillende perspectieven met collega's en vakgenoten de Nederlandse praktijk te bespreken. Welke acties kan jij morgen ondernemen? 
 
Moderator Ryanne de Boer, kwartiermaker duurzaamheid bij de NAPK (zie NAPK.nl/duurzaamheid), leidt het gesprek met de aanwezigen en panelleden Willemijn Maas (NDT), Suzy Blok (ICK Amsterdam en lid European Dancehouse Network), Nicole Beutler (NBProjects) en Andreas Denk (Plan-d-).

Tijdens een NAPK Uitgelicht krijgen good practices van NAPK-leden een podium. We bieden verdiepende informatie over actuele onderwerpen die spelen binnen de vereniging en het werkveld. Zoals o.a. de thema's: sociale veiligheid, duurzaamheid, diversiteit & inclusie, internationalisering en digitalisering. Tevens is NAPK Uitgelicht een moment om ervaringen en kennis uit te wisselen met je collega's in de podiumkunstensector, nieuwe mensen te ontmoeten en samenwerking te versterken.

Meer informatie over wat de NAPK doet lees je op napk.nl