Veelgestelde vragen

Is er iets niet helemaal duidelijk? Mogelijk vind je op deze pagina het antwoord op jouw vraag. 

U kunt bij zalen met genummerde plaatsen bijna altijd uw eigen plaatsen kiezen. Als u de voorstelling die u wilt bestellen op onze website heeft gevonden, staat er rechts in het scherm een knop met ‘Tickets’. Als u hierop klikt, verschijnt er bij 'geplaceerde' voorstellingen een zaalplattegrond, waar u uw stoelen kunt selecteren. Voorstellingen op externe locaties, zoals de Kumulus, Danstent en Opera Zuid zijn niet geplaceerd. Bij deze voorstellingen kunt u alleen het aantal tickets selecteren.

Dat is mogelijk. Nadat u bij een voorstelling uw tickets en plaatsen heeft gekozen, kunt u in stap twee van het bestelproces (Betaal- en afleverwijze) op de knop ‘Winkel verder’ klikken. Vervolgens kunt u tickets voor een andere voorstelling kiezen. Deze worden toegevoegd aan uw winkelmandje bij de tickets van de andere voorstelling(en).

Rolstoelplaatsen kunt u niet via de website bestellen. Dit kan alleen telefonisch of bij de UITbalie van het Theater aan het Vrijthof. In verband met de ruimte, kan er gevraagd worden naar de afmetingen van de rolstoel. Wij verzoeken u deze afmetingen bij de hand te houden. De meeste locaties zijn helemaal of voor een deel rolstoeltoegankelijk. Lees meer over de rolstoeltoegankelijkheid op de pagina’s van alle locaties.
De begeleider kan op vertoon van de officiële OV-begeleiderspas gratis met de rolstoelbezoeker mee. Indien u om een andere reden niet in staat bent om zelfstandig naar het theater te komen en u bent in het bezit van een officiële OV-begeleiderspas, dan kunt u aanspraak maken op een vrijkaart voor uw begeleider. Neemt u hiervoor contact op met de UITbalie op 043 350 55 55 of via uitbalie@maastricht.nl.

Als u bij de gewenste voorstelling op ‘Tickets’ klikt, kunt u uw plaatsen selecteren. In het pop-upscherm kiest u vervolgens voor elke stoel welk ‘type’ tickets u wenst. Selecteer hier ‘Regulier’ voor volwassenen en ‘Kind’ voor kinderen. Voor de andere, niet geplaceerde, zalen kunt u heel eenvoudig aangeven hoeveel tickets u voor de normale prijs en hoeveel tickets u voor een andere prijs wilt bestellen.

Zolang u de bestelling niet heeft afgerond, kunt u teruggaan naar stap 1 van het bestelproces: Tickets- en plaatskeuze. Hier verwijdert u de stoel die het verkeerde prijstype heeft en selecteert u de stoel vervolgens opnieuw. U kiest in het pop-up scherm nu voor het prijstype ‘Kind’.

Als u de bestelling al heeft afgerond, dan kunt u uw keuze niet meer wijzigen. U heeft de tickets namelijk al gekocht en uw aankoop is direct verwerkt in ons kassasysteem. In dit geval kunt u contact opnemen met de UITbalie via 043 350 55 55 of uitbalie@maastricht.nlom de tickets om te boeken naar een andere prijssoort.

Betalen kan via iDEAL, Creditcard en Bancontact.

Mocht u uw entreebewijzen zijn verloren of vergeten, dan verstrekken wij duplicaattickets. Neem hiervoor contact op met de UITbalie 043 350 55 55 of uitbalie@maastricht.nl. Als u online tickets heeft besteld en een account heeft bij Theater aan het Vrijthof, dan kunt u uw tickets opnieuw downloaden in de online omgeving van het theater. Om in uw online omgeving te komen klikt u op het ‘poppetje’ in het menu op de website.

Vanaf 1 september 2022 is er een nieuw ruil- en restitutiebeleid van toepassing. U kunt tot uiterlijk 4 uur vóór aanvang van de voorstelling uw tickets ruilen of retourneren. U kunt dus nog op de dag van de voorstelling uw tickets ruilen of retourneren in geval van ziekte en/of een positieve corona test. We verzoeken u wel zo tijdig mogelijk te laten weten als u de tickets wenst te ruilen of te retourneren, zodat we de mogelijkheid hebben de tickets opnieuw te verkopen. 

  • Ruilen kan kosteloos voor tickets voor een andere voorstelling, tenzij deze voorstelling duurder is. Dan dient u het verschil in prijs bij te betalen.
  • U kunt ook de waarde van uw ticket gratis laten omzetten naar een online restitutietegoed in uw ‘Mijn Theater’ omgeving. Het actuele (rest)saldo en de verloopdatum van uw tegoed kunt u zien in uw online account.
  • Liever uw geld terug? Dan betaalt u € 6 administratiekosten per ticket (tot een maximum van € 24 per transactie). Voor een abonnementhouder zijn dit € 3 administratiekosten per ticket (tot een maximum van € 12 per transactie).

Voor kinderen t/m 14 jaar hanteren wij een kinderprijs bij familie- en jeugdvoorstellingen. Deze prijs varieert per voorstelling.

Nederlandse Dansdagen Gala 2022