De &Awards 2024 worden uitgereikt tijdens de Nederlandse Dansdagen

De uitreiking van de &Awards vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 oktober aanstaande, tijdens de 27e editie van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. 

30 mei 2024

De &Awards

De &Awards zetten jaarlijks een project én een professional in de schijnwerpers die zich hebben ingezet voor Diversiteit & Inclusie. De &Awards project- & persoonsprijs zijn bedoeld als stimulans, waardering, voorbeeld en inspiratie naar andere organisaties in de culturele sector. Een onafhankelijke jury van deels eerdere prijswinnaars en deels vakexperts selecteert op basis van inhoud een winnaar.

Er worden in 2024 twee prijzen uitgereikt:

  • &Award Projectprijs 2024
    &Award + geldbedrag van €20.000- voor een project dat op het gebied van diversiteit en inclusie een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt. 
     
  • &Award Persoonsprijs 2024
    &Award + geldbedrag van € 5.000 voor een persoon die een zichtbare en onderscheidende bijdrage heeft geleverd op het vlak van diversiteit & inclusie.

Start nomineren

Iedereen kan vanaf nu een project of persoon nomineren via de website van de Code Diversiteit & Inclusie. Nomineren kan tot en met 1 september 2024. 

Uitreiking

De uitreiking van de &Awards vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 oktober aanstaande, tijdens de 27e editie van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Dit feest van de Nederlandse dans zal weer gevierd worden in theaters, op bijzondere locaties in de stad, online, en vanuit de Danstent op het Vrijthof. Onder het motto ‘Dans met mij’ worden publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot hiphop, van grootmeesters tot aanstormend talent, van theater tot film en events voor een jong publiek.