Genomineerden Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2024

Drie choreografen maken kans op de stimuleringsprijs van €25.000,-  

De genomineerden voor de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht zijn vandaag bekendgemaakt! In januari 2024 konden dansprofessionals en -liefhebbers choreografen voordragen om kans te maken op deze stimuleringsprijs. Uit de vele inzendingen heeft een jury bestaande uit dans- en cultuurprofessionals uiteindelijk drie makers geselecteerd.  

5 maart 2024

De genomineerden

De genomineerden voor de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2024 zijn:   Annemijn Rijk, Anne Suurendonk en Poernima Gobardhan

Op vrijdag 4 oktober zal de prijs worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.  

De Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht

Dit jaar wordt voor de derde keer de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht uitgereikt. Deze stimuleringsprijs stelt een met ondersteuning van de Gemeente Maastricht geldbedrag van €25.000,- beschikbaar om de winnaar meer slagkracht te geven in het produceren van zijn ideeën. Het nieuwe werk of creatieproces zal tijdens de Nederlandse Dansdagen 2025 voor het eerst worden gepresenteerd.  

Winnaar van de Innovatieprijs 2023, Junadry Leocaria, zal tijdens de Nederlandse Dansdagen 2024 een deel van haar nieuwe werk tonen.  

Nederlandse Dansdagen Gala

De Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in het Theater aan het Vrijthof. Een feestelijke avond waar, naast de Innovatieprijs, ook de prestigieuze VSCD Zwanen worden uitgereikt. Het Gala wordt omlijst door diverse optredens van oud prijswinnaars, toonaangevende makers, nieuw talent en verrassende gasten.   ​​​​​​​

Instagram formaat.png
  • Foto 1, Annemijn Rijk. Fotografie door Willeke Machiels
  • Foto 2, Anne Suurendonk. Fotografie door Liza Kollau
  • Foto 3, Poernima Gobardhan. Fotografie door Camilla Greenwell
Meer over de genomineerden