Nieuwe directie Nederlandse Dansdagen bekend

Claudia Laenen en Lobke Nabuurs treden per 1 oktober parttime toe tot het collegiaal bestuur van de Nederlandse Dansdagen.

2 juli 2024

Nieuwe directie Nederlandse Dansdagen

Claudia Laenen en Lobke Nabuurs treden per 1 oktober parttime toe tot het collegiaal bestuur van de Nederlandse Dansdagen. Gezamenlijk met algemeen directeur Ronald Wintjens gaan zij de komende periode de ambities en uitdagingen uitwerken om de ontwikkeling van de Nederlandse Dansdagen verder te verstevigen voor de toekomst. Met deze nieuwe samenstelling van leiderschap worden inhoud, zakelijk beheer, marketing en development strategisch geïntegreerd om een duurzame toekomst voor de stichting te waarborgen.

Per 1 september neemt de Nederlandse Dansdagen afscheid van interim zakelijk directeur Winfred Voordendag. Wij danken hem voor zijn toewijding de afgelopen periode.

30.png

Claudia is sinds 2019 onderdeel van het team van de Nederlandse Dansdagen. Momenteel vervult ze de functie van hoofd marketing & development en assistent zakelijk directeur. Claudia kent de danssector van binnen en buiten. Ze heeft zelf tien jaar professioneel gedanst, in binnen- en buitenland. Na haar danscarrière heeft ze zich omgeschoold tot strategisch marketeer. In die rol heeft ze zes jaar bij Nederlands Dans Theater gewerkt waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de strategie en aanpak m.b.t. speellocaties, de digitale strategie en samenwerkingen gericht op publieksontwikkeling en sponsoring/branding. Als mede-oprichter van CASC International Arts Management en adviseur in de danswereld heeft ze zich verder gespecialiseerd in strategisch advies voor culturele organisaties, met de focus op marketing, branding en development.

31.png

Dans is altijd een rode draad geweest in het leven van Lobke. Na een korte periode als dansdocent behaalde ze in 2008 haar Bachelor in Business Administration aan de Hogeschool TIO. Vervolgens werkte ze acht jaar bij Nederlands Dans Theater als manager planning, media en muziek, waar ze verantwoordelijk was voor theaterverkoop zowel nationaal als internationaal, digitalisering en auteursrecht. Als mede-oprichter van CASC International Arts Management en adviseur in de danswereld heeft Lobke zich gespecialiseerd in relatiemanagement, artiestenmanagement en internationalisering. Ze voltooide de leiderschapscursus LinC Z aan de Universiteit Utrecht en is sinds 2019 zakelijk leider bij RIDCC (Rotterdam International Duet Choreography Competition) en sinds 2022 bij OFFprojects/Amos Ben-Tal. Lobke heeft ook bijgedragen aan de culturele sector als lid van de monitorcommissie festivals bij de Raad voor Cultuur. Daarnaast ondersteunt ze de podiumkunsten als klankbordlid bij Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten.

Mavis Carrilho, voorzitter raad van toezicht Nederlandse Dansdagen:
“Met trots onderstrepen we als raad van toezicht nieuw leiderschap waarbij vanuit verschillende expertises een brede basis onder de organisatie gelegd wordt. Nederlandse Dansdagen werkt met een compact team, voor de continuïteit van de organisatie is het juist nu belangrijk om essentiële taken en verantwoordelijkheden in deze samenstelling weerspiegeld te zien.”

Ronald Wintjens, algemeen directeur Nederlandse Dansdagen:
“Nederlandse Dansdagen is de afgelopen jaren gegroeid wat betreft bezoekersaantallen, diversifiëring in aanbod en publiek, locaties in de stad Maastricht, eigen projecten en aantal dagen. Om de impact van ND voor de Nederlandse dans te waarborgen en onze rol als aanjager en promoter te verstevigen is het belangrijk de blik op de toekomst te richten en de organisatie daarop in te richten. Ik verheug me daarom enorm om samen met Claudia en Lobke aan de slag te gaan."