Genomineerden Innovatieprijs 2023

De genomineerden voor de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht zijn bekendgemaakt! Afgelopen maand konden dansprofessionals en -liefhebbers choreografen voordragen om kans te maken op deze stimuleringsprijs. Uit ruim 170 inzendingen heeft een jury bestaande uit dans- en cultuurprofessionals uiteindelijk drie makers geselecteerd.   

24 april 2023

De genomineerden voor de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2023 zijn:  Denden Karadeniz, Junadry Leocartia en Kathrin Gramelsberger

Op vrijdag 29 september zal de prijs worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

De Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht worden uitgereikt. Vorig jaar werd de prijs, die voortkomt uit de twee eerdere festivalprijzen namelijk de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek, geïntroduceerdDe vernieuwde stimuleringsprijs brengt innovatieve ontwikkelingen en buitengewoon makerstalent aan het licht. Met de samenkomst van de twee prijzen en extra steun van de Gemeente Maastricht behelst het nieuwe geldbedrag €25.000,-. Dit bedrag heeft als doel de winnaar meer slagkracht te geven in het produceren van zijn ideeën. Het nieuwe werk of een kijkje in het creatieproces zal tijdens de Nederlandse Dansdagen 2024 voor het eerst worden gepresenteerd.  

Winnaar van de Innovatieprijs 2022, Simon Bus, zal tijdens de Nederlandse Dansdagen 2023 een deel van zijn nieuwe werk tonen.

Meer over de genomineerden
Genomineerden Innovatieprijs 2023