Nominatieronde Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2024 van start

Vanaf vandaag is het mogelijk choreografen voor de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht te nomineren. 

8 januari 2024

De Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht brengt actuele ontwikkelingen en uitzonderlijk talent voor het voetlicht en richt zich op alle disciplines binnen de Nederlandse danssector. Het beschikbare geldbedrag is € 25.000,- en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Maastricht. 

Welke choreograaf nomineer jij? 

De Nederlandse Dansdagen roept dansliefhebbers en dansprofessionals op om choreografen te nomineren voor de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht. Welke opkomende choreograaf weet jou te verrassen en te raken met zijn/haar werk? Wie verdient volgens jou een zetje om nieuw werk te creëren en dit tijdens de Nederlandse Dansdagen 2025 in première te laten gaan? Belangrijke criteria zijn dat de choreografen al een aantal in het oog springende projecten hebben gerealiseerd, maar nog geen structurele subsidie ontvangen. Zowel choreografen die zelfstandig producties maken, als choreografen die werk creëren bij gezelschappen kunnen worden voorgedragen. Een voorwaarde is wel dat zij al enige tijd in Nederland werkzaam zijn. Ook choreografen die in eerdere jaren zijn voorgedragen of genomineerd, mogen opnieuw meedingen naar de prijs. Eerdere winnaars zijn uitgesloten van de nominaties. 

Een jury nomineert uit de inzendingen uiteindelijk drie makers die hun idee voor een nieuwe voorstelling zullen pitchen. De choreograaf met het beste, meest innovatieve idee gaat met de prijs naar huis en kan aan de slag met het creëren van een nieuw werk. In aanloop naar het première moment tijdens de Nederlandse Dansdagen 2025, krijgt de winnende maker ook een plek op de festivals schrit_tmacher en The Notorious IBE

Voer hier jouw nominatie in.

Winnaar 2023 – Junadry Leocaria 

Junadry Leocaria won in 2023 de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht. Haar nieuwe werk Mi Pret'i wowo (mijn oogappel) zal in 2024 in première gaan tijdens de Nederlandse Dansdagen.  

Winnaar Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2023_@SjoerdDerine.jpg

Fotograaf = Sjoerd Derine

Nomineren